Magentan joulufiilis!

  • Circus Overseas -tapaaminen Brysselissä.
  • Sirkus Magenta: Ilma-akrobatiaa (Kuva: Tero Ahonen)

Sirkus Magentan somejoulukalenteri tuo jokaiseen joulunodotuspäivään hauskaa tekemistä sirkusjumppavideoiden, haasteiden ja livesirkustelun merkeissä! Seuraa päivittäisiä postailuja ja stooreja Magentan Facebookissa ja Instagramissa!

Joulumieltä pääsee nostattamaan myös Sirkus Magentan ja Narrin teatterin yhteisessä, kehitysvammaisten ja autismikirjon nuorten aikuisten ryhmän esityksessä. Toiveiden joulu -näytökseen 10.12. klo 18.30 löytyy vielä tilaa, esitys on maksuton mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautumaan pääset täällä:

https://forms.gle/ArkArRf8nNGebehj9

Kevään harrastusryhmien ilmoittautuminen on avattu

Ilmoittautuminen kevään harrastusryhmiin on auki! Varmista paikkasi hauskimpaan harrastukseen osoitteessa sirkusmagenta.fi/harrastajille/ilmoittautuminen! Tarjolla on tuttuun tapaan laaja valikoima vauva-, taapero- ja perhesirkusryhmiä sekä monipuolisia harrastusryhmiä aikuisille.

Suoraan ilmoittautumislomakkeelle pääset tästä: https://forms.gle/dEvExJwF3Qpkcih79

Circus Overseas -projekti on saateltu päätökseen

Magenta on ollut mukana maailmanlaajuisen Caravan-verkoston kautta kaksivuotisessa Circus Overseas -koulutusprojektissa. Projektin aikana eri sirkuskoulut ympäri maailmaa kouluttivat toisiaan nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen opetusmenetelmistä ja hallinnosta.

Saimme koulutusta hallinnolliselle henkilökunnalle, sirkustaiteilijoille ja sosiaalisen sirkuksen ohjaajille Kambodzassa, Ranskassa, Etelä-Afrikassa ja Italiassa.

Marraskuun lopulla tirehtööri Kyytinen osallistui projektin lopputapahtumaan Brysselissä, sekä verkoston syyskokoukseen Prahassa.  Loppukokouksessa jaettiin projektin oppeja eteenpäin muun muassa Euroopan nuorisosirkusverkoston ja paikallisten vammaisjärjestöjen edustajille. Circus Overseas -projekti koettiin hyödylliseksi ja kiinnostavaksi ja suunnitteilla onkin jo jatkohanke.

Caravan-verkosto on laajentunut eurooppalaisesta maailmanlaajuiseksi nuoriso- ja sosiaalisten sirkusten verkostoksi. Tällä hetkellä siinä on jo 41 jäsenorganisaatiota. Prahan syyskokous oli järjestön kaikkien aikojen suurin kokous ja ensimmäinen kasvotusten tapahtunut verkoston kokous 3,5 vuoteen, paikalla oli noin 40 jäsentä ympäri maailmaa.

Vapaaehtoistoiminta

Sirkus Magentan vapaaehtoisena pääsee edistämään sosiaalisen sirkuksen sanomaa, osallistumaan erilaisiin sirkustapahtumiin ja kehittämään uusia ideoita muiden sirkuksesta kiinnostuneiden kanssa. Sirkusosaamista tai muita erityistaitoja ei vaadita, kaikkeen saa ohjausta eikä mitään tarvitse tehdä yksin. 

Vapaaehtoistyöhön voi ilmoittautua täällä: forms.gle/r9MFG82nFotnyb8r9

Lisätietoja: leo.kaipiainen@sirkusmagenta.fi

Nettisivut

Magentan nettisivuille on avattu uusi osio: Tarinoita toiminnasta. Ensimmäisenä sinne on ilmestynyt juttu vuonna 2021 aloitetusta Kotisirkus-hankkeesta, jossa sirkuksen keinoin tuetaan ikääntyvien henkistä ja fyysistä hyvinvointia.

Jutun pääset lukemaan täällä: https://sirkusmagenta.fi/sirkus-magenta/tarinoita-toiminnasta/

Seuraa meitä:
Facebook.com/SirkusMagenta
Instagram.com/sirkusmagenta
Youtube.com/SirkusMagenta1

Iloista joulunodotusta toivottaa Magentan väki!