CirkusExpo Sweden 17.–18.2.2023 & Cirkusmania 10.–19.2.2023 Tukholmassa

CirkusExpo Sweden on Ruotsissa Hallundassa Tukholman lähistöllä järjestettävä sirkuksen ammattilaistapahtuma, jonka Riksteatern ja Manegen järjestävät 17.–18.2.2023. Tapahtuma on suunnattu ruotsalaisille ja kansainvälisille presenttereille. Keskustelujen ja seminaarien lisäksi ohjelmassa on pitchaustilaisuus, johon osallistuu myös kolme suomalaista sirkusryhmää, Arctic Ensemble, Company Portmanteau ja Sisus. Ryhmät valittiin mukaan avoimen haun kautta. Suomalaisryhmien osallistuminen tapahtuu yhteistyössä tiedotuskeskuksen kanssa. 

CirkusExpo Swedenin ohjelmassa perjantaina 17.2. on kaksi seminaaria ”The circus – a society development factor” ja ”Circus throughout the country – how is it going in Sweden? Sharing experience”. Pitchaukset ovat ohjelmassa lauantaina 18.2. 
CirkusExpo Swedenin tarkempi ohjelma ja rekisteröityminen löytyvät tapahtuman sivuilta osoitteesta www.riksteatern.se/cirkusexpo.

Helmikuun 10.–19. Tukholma ja lähialueet täyttyvät sirkuksesta jokavuotisen Cirkusmania-festivaalin ansiosta. Cirkusmanian tämän vuoden ohjelmistossa on lähes 40 esitystä eri tapahtumapaikoissa ympäri Tukholmaa sekä Tukholman taidekorkeakoulun järjestämä seminaari ja tutustumiskierroksia Cirkus Cirkörin tiloihin.  Cirkusmanian ohjelmisto on julkaistu: www.cirkusmania.se/forestallningar/