Teatterimuseon vuoden 2023 tilaresidenssihaku käynnissä

Teatterimuseo on esittävien taiteiden (teatteri, tanssi, ooppera, sirkus, esitystaide) valtakunnallinen vastuumuseo, joka toimii Helsingissä Kaapelitehtaalla. Teatterimuseo tarjoaa vuosittain tilaresidenssin kahdelle esittävien taiteiden ammattilaiselle tai ryhmälle. Residenssit ajoittuvat tammikuulle ja elokuulle. Haku vuoden 2023 residenssijaksoille on käynnissä.

Nyt haemme ensisijaisesti tammikuun residenssitaiteilijaa, mutta voit hakea jo nyt myös elokuun residenssiä. Tarjoamme tilan, tekniikkaa ja työkavereita. Residenssijakson aikana voi valmistua teos, mutta myös jotain muuta yleisön kanssa vuorovaikutuksessa olevaa toimintaa.

Residenssitoiminta käynnistyi vuonna 2022. Ensimmäinen museossa työskennellyt taiteilija oli koreografi Favela Vera Ortiz. Elokuussa residenssissä oli muusikko, beatboxaaja Venla Ilona Blom.

Esittele meille ideasi ja lähetä hakemus 11.12. mennessä!

TEATTERIMUSEON TILARESIDENSSIT

Milloin?

Residenssijaksot ovat tammikuussa 2023 ja elokuussa 2023.
Kesto keskimäärin 3 viikkoa, tarkempi ajankohta sovitaan yhdessä

Kenelle?

Esittävien taiteiden ammattilaiselle tai pienelle ryhmälle.

Mitä?

Museo tarjoaa Maneesi-tilan, treeni- ja esitysaikaa, Maneesin tekniikan, projektin tiedotuksen, museon henkilökunnan tuen ja työyhteisön residenssin ajaksi.

Museo odottaa yleisölle avointa tai yleisön kanssa tapahtuvaa toimintaa, avoimia harjoituksia, keskusteluja, työpajoja tms. Residenssijaksolla voi valmistua esitys, mutta residenssi voi tähdätä myös johonkin muuhun lopputulokseen. Residenssistä kerrotaan museon viestinnässä ja residenssijakso dokumentoidaan museon arkistoon yhdessä sovittavalla tavalla.

Taideprojektin on liityttävä yhteen tai useampaan museon tallennusvastuualueeseen. Residenssi tapahtuu museon tiloissa, ainakin osin museon ollessa auki yleisölle, mikä saattaa asettaa rajoituksia sille, millaista projektia tilassa voi treenata. Koska sama tila on ajoittain museon muun toiminnan käytössä, tarkemmat harjoitusajat sovitaan yhdessä.

Miten?

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen . Kerro hakiessasi kummasta residenssijaksosta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Liitä mukaan enintään kahden liuskan mittainen ideapaperi, josta käy ilmi millaisesta projektista on kysymys, miten se soveltuu museon tilaan, mikä on residenssijakson lopputulos ja millaista yleisövuorovaikutusta residenssin aikana syntyy. Liitä mukaan myös ansioluettelosi.

Nimeä tiedosto seuraavasti: Residenssihaku23_sukunimesi

Lähetä hakemuksesi viimeistään 11.12. Mahdolliset jatkokeskustelut käydään ja päätös tammikuun residenssitaiteilijasta tehdään 12.12. alkavalla viikolla.

Tiedustelut:

Tarkempia tietoja tilasta ja tekniikasta:
Tila: Maneesi, pyöreä tila, jossa puolikaaren muotoinen kiinteä seinä ja verholla rajattava liikkuva seinä. Lattia betonia.
Pinta-ala: 96 m2
Katsomo: Irtotuoleista
Taustaprojisointi kiinteälle seinäosalle kolmella tykillä. Projisoinnin maksimileveys 5264 px, korkeus 1110 px.
PA-laitteisto: L’Acoustics 5XT (mono) kaiuttimia, Sennheiserin langattomia mikrofoneja (XSV65)
Valot: Rgb-led ylä- ja etuvalot, ETC Colour Source -valopöytä

https://www.teatterimuseo.fi/fi/Tila-tarjolla-taiteilijalle