Norsu Hämeensillalla -podcast tuo sirkusta kuuluviin

  • Norsu Hämeensillalla -podcastin tekijät Lari Aaltonen ja Piia Karkkola. (Kuva: Jaakko Sirainen)

Norsu Hämeensillalla on kaikille sirkuksesta kiinnostuneille tarkoitettu podcast, joka tarkastelee monipuolisesti sirkusta sekä siihen liittyviä ilmiöitä ja tekijöitä Pirkanmaalta käsin.

Podcast liikkuu sirkusareenoilla, tekijöiden parissa, historiassa ja nykypäivässä. Lari Aaltosen ja Piia Karkkolan jututettavana on suomalaisia ja kansainvälisiä sirkuksen tekijöitä ja välissä piipahdetaan historian lehdillä. Norsupyramidi-lyhythaastatteluissa kuullaan sirkuslaisten vastauksia kinkkisiin kysymyksiin alastaan. 

Uusi jakso julkaistaan marraskuusta alkaen kuukauden viimeisellä viikolla kymmenen kuukauden ajan. Podcast tavoittelee kuulijoikseen kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita tästä erityisestä esittävän taiteen haarasta: sirkuslaisten ajatuksista, historian havinasta ja tulevaisuuden pohdinnoista. Jaksoissa keskustellaan podcastin tekijöitä kutkuttavista aiheista. Pirkanmaalta näkökulma laajenee haastateltavien mukana muihin maakuntiin ja aina kansainvälisille areenoille saakka.

Lari Aaltonen on taidealalta toiseen hyppelehtivä monisuorittaja, joka syttyy erityisesti live-esityksistä. Sirkusmaailman taustajoukoissa viihtyvää Piia Karkkolaa kiinnostaa erityisesti sirkuksen lähi- ja muinaishistoria sekä suomalaisen sirkusmaailman kehityskaari. Podcastin äänisuunnittelusta ja musiikista vastaava Joona Kukkola on ansioitunut säveltäjä ja muusikko, jonka sydämessä ja työrintamalla on aina erityinen paikka sirkukselle. 

“Maailma tarvitsee enemmän puhetta sirkuksesta. Haluamme tuoda parrasvaloihin moniäänisen ja monipuolisen sirkuskentän sekä kohdistaa valokeilan myös kulissien taakse”, toteavat podcastin tekijät. Ensimmäinen jakso julkaistaan sunnuntaina 27.11. suoratoistopalveluissa.

Lisätietoja:
, 050 383 4183
, 040 732 0346

Norsu Hämeensillalla Facebookissa: https://www.facebook.com/norsuhameensillalla

Norsut eivät huiman painonsa takia pysty hyppäämään. Ne ovat kuitenkin yllättävän sulavaliikkeisiä ja erinomaisia uimareita.

Norsu Hämeensillalla -podcast on tehty Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston apurahalla.