Magentan värinen marraskuu

  • Sirkus Magentan sosiaalisen sirkuksen toimintaa.
  • Sirkus Magentan sosiaalisen sirkuksen toimintaa.

Magentalaiset maailmalla

Magentalaiset osallistuivat lokakuussa kahden ryhmän voimin Erasmus+ -nuorisovaihtoihin Espanjassa, Cordobassa ja Gran Canarialla. Mukana oli sirkustelijoita viidestä eri maasta. Ohjelmassa oli mm. sosiaalisen sirkuksen työpajoja kehitysvammaisille ja paperittomille pakolaisille, sekä kansainvälisen sirkusporukan yhteinen esitys!

Sörkän säkenöivä sirkus

Sirkus Magentan kehitysvammaisten ja autismikirjon nuorten aikuisten sirkus- ja teatteriryhmä valmistautuu kovaa vauhtia joulukuun esityksiinsä! Yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden Narrin näyttämön ja Musiikkikeskus Resonaarin kanssa valmistuu jälleen huikea show, jota pääset katsomaan Narrin näyttämölle torstaina 8.12. klo 13 tai lauantaina 10.12. klo 18.30. Esityksiin on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.

Voit ilmoittautua tämän linkin kautta avautuvalla lomakkeella, tervetuloa mukaan!

https://forms.gle/KoQJB4BKXozgXUgm9

Vapaaehtoistoiminta

Sirkus Magentan vapaaehtoisena pääsee edistämään sosiaalisen sirkuksen sanomaa, osallistumaan erilaisiin sirkustapahtumiin ja kehittämään uusia ideoita muiden sirkuksesta kiinnostuneiden kanssa. Sirkusosaamista tai muita erityistaitoja ei vaadita, kaikkeen saa ohjausta eikä mitään tarvitse tehdä yksin. 

Vapaaehtoistyöhön voi ilmoittautua täällä:

forms.gle/r9MFG82nFotnyb8r9

Lisätietoja: leo.kaipiainen@sirkusmagenta.fi

Nauruapua senioreille Kotisirkuksessa

“Oli aika hauskaa kokea se, että vielä tässäkin iässä pystyy heittämään palloja tai tekemään jotain semmosta mitä ei joka päivä tee! Että pystyy kehittymään. Ja sehän on hirveen hauskaa!”, kertoo osallistuja Sirkus Magentan Kotisirkus-hankkeen sirkustunnilta Naapuruustalo Mellarissa Mellunmäessä.

Syksyllä 2021  Laajasalon palvelukeskuksen ja kirkon, Roihuvuoren seniorikeskuksen sekä Mellunmäen Naapuruustalo Mellarin kanssa yhteistyössä alkanut  Kotisirkus-hanke on laajentunut syksyn 2022 aikana. Uusina yhteistyökumppaneina vanhojen rinnalla alkoi sirkustoiminta  Myllypuron seniorikeskussa, Sateenkaarisenioreiden etä-ja lähitapaamisissa sekä Ikääntyvien vieraskielisten yhdistys Jadessa. Toimintaan kuuluu viikottaisia sirkustunteja ja -työpajoja mm. sateenkaarisenioreiden tapaamisissa, palvelukeskusten päivätoiminnan asiakkaiden kanssa sekä avoimia sirkuspajoja mm. Laajasalon kirkossa. Hankkeen keskiössä ovat erilaisista taustoista tulevat  yli 65-vuotiaat ikäihmiset, jotka asuvat vielä kodeissaan. Alkuvuodesta 2023 pilotoimme hankkeessa sirkuksen yksilöohjauksen Myllypuron kotihoidon kanssa. 

Lisätietoja: hanne.vartiainen@sirkusmagenta.fi

Seuraa meitä:
facebook.com/SirkusMagenta
instagram.com/sirkusmagenta
youtube.com/SirkusMagenta1

Säihkettä syksyyn toivottaa Magentan väki!