Joulushow Xyper täyttää Sorin Sirkuksen maneesin nuorella energialla

  • Sorin SIrkus: Xyper (Kuva: Jari Paananen)

Joulushow Xyper marssittaa maneesille 18.11. alkaen täyslaidallisen nuorta energiaa, uutta elektronista rockmusiikkia ja -lyriikkaa sekä näyttäviä ryhmänumeroita.

Musiikillisen maisemansa johdosta Xyper on esiintyjien elämää lähellä. Nuoret esittävät nuoria staroja, jotka hurmaavat yleisön huimilla tempuillaan. Esiintyvät-ryhmän nuoria on esityksessä mukana yhteensä 21, joista neljä on ensikertalaisia. Musiikin sävellyksestä vastaa Joona Kukkola, joka toimii myös esityksessä soittavan bändin kapellimestarina. Kukkolan säveltämien laulujen sanoitukset on tehnyt solisti Matleena Junttanen. Esityksen musiikkiin sanoitettuja biisejä on mukana ensimmäistä kertaa joulushow-esitysten historiassa. Kukkolan ja Junttasen lisäksi bändissä soittavat Kalle Lahtinen ja Kim Wirzenius.

Sirkusnumeroiden rinnalla nähdään tänä vuonna aikaisempaa enemmän myös tanssia. Koreografiasta vastaa Marjo Terästö, joka on ollut pitkään mukana joulushow-esitysten tekemisessä. Työryhmään kuuluvat myös Taina Kopra (ohjaus ja konsepti), Jouni Kivimäki (sirkustekninen suunnittelu ja -toteutus) Kitte Klemettilä (pukusuunnittelu), Eero Auvinen (valo- ja projisointisuunnittelu), Oskari Löytönen (lavastus), Jonna Kivimäki (naamiointi ja maskeeraus) ja Katja Honkonen (kampaussuunnittelu) sekä suuri joukko Sorin Sirkuksen henkilökuntaa. 

Joulushow Xyperin näytökset Sorin Sirkuksella jatkuvat 8.1.2023 saakka ja liput myy Lippu.fi. Kaikkiin näytöksiin on saatavilla vielä hyvin lippuja, joten nyt kannattaa varmistaa paikat perinteiseen joulunajan sirkuselämykseen!