Cirkon marraskuun kuulumisia: Funis, uusi yhteistuotantomalli ja paljon muuta

  • Hakanpää - Pehrsson - Ruotanen - Salin: Funis (Kuva: Jouni Ihalainen)

Cirkon vuoden 2022 kausiohjelmisto huipentuu Funikseen, Uudet klassikot -rahaston tuella kehitettävä uusi yhteistuotantomalli, Jul­kis­tus­ti­lai­suus: Tai­de­kas­va­tuk­sen ja -kou­lu­tuk­sen vi­siot, Yhteistyöfestivaali NouNous Festival Cirkolla joulukuussa, Liity Cirkon jäseneksi!

Hakanpää – Pehrsson – Ruotanen – Salin: Funis

Cirkon vuoden 2022 kausiohjelma huipentuu Salla Hakanpään, Joonas Pehrssonin, Anssi Ruotasen ja Salla Salinin Funikseen. Funis on elävä installaatio, joka muodostuu dialogina tilan, äänen, valon ja ihmisruumiiden välille. Teos kutsuu kävijän osaksi kokemuksellista maisemaa, jossa nousee esiin ihmiskeskeisestä esittämisperinteestä tietoisesti etääntyvä tekemisen ja olemisen tapa. Funis haastaa oletukset tarinaan keskittyvästä kerronnasta ja näyttämöstä taidon esityspaikkana – näiden sijaan keskiössä ovat yhteisyys, samanaikaisuus ja tilan antaminen monenlaiselle toimijuudelle.

Latinankielinen sana funis voidaan kääntää suomeksi muun muassa köydeksi tai naruksi. Anatomisesti funis merkitsee napanuoraa. Teosta ohjaavat näihin kielellisiin määritelmiin liittyvät merkitykset: yhdistyminen, kietoutuminen, syntyminen, materiaalinen muodostuminen, kiertyminen, säikeisyys sekä näennäisesti erillisten asioiden elimellinen yhteys. Miten havainnoimme maailmaa ympärillämme ja miten olemme kaikki tavalla tai toisella yhteydessä toisiimme?

Lue lisää ja osta liput: https://cirko.fi/esitys/funis/

Uudet klassikot -rahaston tuella kehitettävä uusi yhteistuotantomalli

Cirko kehittää uutta yhteistuotantomallia yhteistyössä Svenska Teaternin kanssa tuotettavan Ronja Rövardotter-näytelmän kautta. Yhteistuotantomallin kehittäminen tähtää sirkustaiteilijoiden työllistymisen ja työllistämisen helpottamiseen laitosteattereissa. Yhteistuotanto toteutetaan Uudet klassikot-rahaston tuella.

Lue lisää: https://www.uudetklassikot.fi/tuensaajat

Jul­kis­tus­ti­lai­suus: Tai­de­kas­va­tuk­sen ja -kou­lu­tuk­sen vi­siot

Taideyliopisto on käynnistänyt vuosina 2019–2021 kolme taidekasvatuksen ja -koulutuksen kansallista visiotyötä musiikin, kuvataiteen ja esittävien taiteiden aloilla. Hankkeissa on pohdittu, millaista on tulevaisuuden suomalainen taidekasvatus ja -koulutus eri koulutusasteilla. Tavoitteena on ollut eri taiteenalojen koulutuskenttien osapuolten yhteisen näkemyksen vahvistuminen koulutuksen kehittämistarpeista, tavoitteista ja toimenpiteistä. Samalla on tuettu toimijoiden alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä. Cirko on osallistunut vision muotoiluun.

Visiotyöt on nyt saatu päätökseen. Svenska Teaternissa maanantaina 14.11. klo 14.30 pidettävä julkistustilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.11 tai seuraa tapahtumaa Taideyliopiston Youtube-kanavalla: https://www.uniarts.fi/tapahtumat/julkistustilaisuus-taidekasvatuksen-ja-koulutuksen-visiot-2030/

Yhteistyöfestivaali NouNous Festival Cirkolla 30.11.–4.12.

Joulukuun ensimmäisellä viikolla komiikan ystävät kokoontuvat taas Cirkoon. Kiitosta saanut festivaali tuo Helsingin Suvilahteen kotimaista ja kansainvälistä fyysisen komiikan parhaimmistoa. Tänä vuonna esitysten teemat vievät meidät jatkuvan liikkeen maailmasta jumalattoman valheen kautta energisyyden ja äärirajojen huipentumiin. Festivaalin kattaukseen mahtuvat maailman, Suomen, ja Helsingin ensi-illat.

Lue lisää: https://www.kallocollective.com/nounous-festival2022

Liity Cirkon jäseneksi!

Cirkon jäsenenä saat jäsenhintaiset 6 € esitysliput Cirkon kausiohjelman esityksiin ja sinulla on mahdollisuus varata Cirkon salien vapaita päiviä omaan harjoituskäyttöön.  Cirkon jäsenyys on suunnattu sirkustaiteilijoille. Jäsenmaksun suuruus on 20 €/vuosi.

Lue lisää ja hae Cirkon jäseneksi: https://cirko.fi/taiteellinen-kehitys/jasenyys/