Tuoreita tutkimuksia tuoreilta maistereilta, sekä muita Circ2M:n kuulumisia

  • Circ2M. (Kuva: Darya Efrat)

Millainen voisi olla, ei vain kestävä, vaan uusiutuva sirkuspraktiikka? Mitä sirkuksesta paljastuu  modernin länsimaisen ihmissankariviitan alta? Tuleeko ihmisen maailmasuhteen muuttua kriisien ja katastrofien ajassa, miten muutos voisi heijastua sirkustaiteeseen? 

Esimerkiksi näitä kysymyksiä Marjut ja Myrsky (Circ2M) ovat pohtineet yhteistutkimuksessaan,  jonka tekivät osana nykysirkustaiteen maisteriopintoja Tukholman Taideyliopistossa. Tutkimuksen tuloksena syntyi kaksi erillistä tekstiä, jotka liittyvät osaksi posthumanististä keskustelua nykysirkuksessa. Ne lähestyvät ydintään pyörien mm. rituaalien, leikin, hengellisyyden, myyttien ja animismin maailmoissa. Tekstit löytyvät alla olevien linkkien takaa. 

Kehrä / Kehrae: A moment in between 

http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uniarts:diva-1193 

Kehrä / Kehrae: entwining possible worlds 

http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:uniarts:diva-1203 

Loppukesästä ja alkusyksystä m&M ovat uppoutuneet rihmastoiseen ja mykorritsaiseen prosessiin työnimeltään Blob. Suuret kiitokset residenssipaikoista Cirkus Flätan / Kristofferscenen, Hiljaisuus ry. sekä Norpas ry. Talvikauden ämMät hakevat perspektiiviä ja elantoa aivan muista töistä, jonka  jälkeen palaavat toivottavasti entistä innokkaampina sirkustaiteen leveän, mutta näkymättömän leivän ääreen. 

P.S. Stockholm Konstnärliga Högskolanin DiVA-portaalista löydät myös muita monen monituisia  sirkustaiteen maisteri- sekä tohtoritasoisia tutkimuksia.