Sorin Sirkus hakee esitystä Taidetestaajien ohjelmahakuun lukuvuodelle 2023–2024

Taidelaitosten ohjelmahaku Taidetestaajiin lukuvuodelle 2023–2024 on alkamassa. Haemme ammattilaissirkusesitystä Taidetestaajien ohjelmahakua varten lukuvuodelle 2023–2024. Valinta on ehdollinen sille, että Sorin Sirkus valitaan Taidetestaajien taidelaitokseksi myös ensi lukuvuodelle. 

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kokemaan ja arvioimaan korkealaatuista taidetta. Taidetestaajat-toiminta on muutakin kuin käynti taidelaitoksessa ja vierailuihin liittyy aina taidekokemusta syventävää ennakko- ja jälkityöskentelyä. 

Haemme sirkusesitystä, jonka voi esittää 10–20 kertaa kahdeksasluokkalaisille ensisijaisesti tammi-helmikuussa 2024 tai vaihtoehtoisesti syys-lokakuussa 2023. 

Esityshakuun voivat osallistua sirkuksen ammattilaisryhmät. Pyydämme lähettämään vapaamuotoiset hakemukset 20.11.2022 klo 23.59 mennessä osoitteeseen . Hakemukseen tulee sisällyttää ainakin  

  1. Esityksen kuvaus, perustiedot esityksestä sekä linkki kuva-/videomateriaaliin, jos sellaista on 
  2. Ehdotus esityksen yhteydessä toteutettavasta yleisötyöstä 
  3. Tekniset tiedot sekä työryhmän kokoonpano: artistit ja tekniset työntekijät 
  4. Ehdotus tapahtuma-ajoista lukuvuodelle 2023–2024 (syys-lokakuu 2023 tai tammi-helmikuu 2024) 
  5. Esityksen hinta ja 
  6. Työryhmän tai yhteisön CV ja yhteyshenkilön tiedot 

Sorin Sirkus on monipuolisia palveluita tarjoava sirkuskeskus, tunnettu nuorisosirkus ja taiteen perusopetuksen oppilaitos, joka haluaa antaa nuorille ja koululaisille mahdollisuuden nähdä ja kokea ammattimaista sirkustaidetta sekä kehittää ammattisirkuksen näkyvyyttä Tampereella ja Pirkanmaalla. Sirkustaiteen perusopetuksen lisäksi Sorin Sirkuksella on lisäksi paljon esitys- ja sosiaalisen sirkuksen toimintaa sekä kotimaisia kansainvälisiä yhteistyöhankkeita.   

Vuonna 2017 alkanut Suomen suurin kulttuurikasvatusohjelma Taidetestaajat on vuodesta 2017 avannut uusia yhteistyömahdollisuuksia, kehittänyt nuorten yleisöjen kohtaamista, tukenut koulujen retkiosaamista sekä edesauttanut kokonaan uuden toiminnan syntymistä Suomen taidekentällä. Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä opetus- ja kulttuuriministeriö eduskunnan päätöksellä.  

Lisätietoja esityshausta antavat tuottajat Pertti Huovinen (p. +358 44 736 3067) ja Lari Aaltonen (p. +358 44 345 3748) arkisin toimistoaikaan tai sähköpostitse .