Sirkus Aikamoisen syyskuu

  • CIrcus I Love You Montigny-lès-Metzissä toukokuussa 2022 (Kuva: Minja Kaukoniemi)
  • Sirkus Aikamoinen (Kuva: Mikko Pirinen)
  • DuoJag.
Sirkus Aikamoisen syyskuu – DuoJag kiersi vanhainkodeissa Uudellamaalla, Virtahepo esiintyi taidetestaajille Tampereella, Beauties kiersi sirkusteltan kanssa Ruotsissa
 
Syyskuun mentyä päättyy Sirkus Aikamoisen ja Circus I love youn toukokuussa alkanut kiertue sirkusteltan kanssa. Esityksiä on kiertueella ollut neljä: vuonna 2018 valmistettu Circus I love you, vuonna 2021 valmistettu Utopia, ja vuoden 2022 kaksi uutta esitystä I love you two ja Beauties. Toukokuusta heinäkuuhun kiertue tapahtui 500-hengen sirkusteltassa Ranskassa, Belgiassa ja Ruotsissa, ja elokuussa kiersi 150-hengen teltan kanssa Utopia Suomessa ja Beauties Ruotsissa. 
 
Vuoden 2022 aikana teltat vierailivat yhteensä 22 kaupungissa, ja esityksiä järjestettiin 92 kappaletta. Katsojia saimme kohdata 19 000 henkilöä! Viime viikonlopun viimeisten Klippanissa tapahtuneiden esitysten muisto lämmittämässä viileneviä syyspäiviä pakkasimme teltat talvea varten ja jäämme odottamaan tammikuussa tapahtuvia I love you two -esityksiä Ranskassa. Suuret kiitokset kaikille, jotka saapuivat sirkukseemme katsojiksi, kaikille yhteistyökumppaneillemme ja järjestäjätahoille, sekä tietenkin mahtavalle kiertueryhmällemme sekä vieraileville ja avuliaille perheenjäsenillemme ja ystävillemme! Odotamme innolla ensi kiertuetta!
 
DuoJagin vanhainkotikiertue 2022
 
DuoJag -teos jatkoi jokavuotista vanhainkotikiertueen perinnettään. Koko syyskuun ajan DuoJag kiersi Uudenmaan vanhainkodissa tuoden sirkustunnelmaa asukkaille ja talojen henkilökunnalle. Kiertuetta tuki SKR:n Taidetta hoitolaitoksiin -apuraha.
 
DuoJag-esitys sukeltaa suomalaiseen sielunmaisemaan 50-luvun ikivihreiden säestämänä, tanssijalka vipattaen. Tervetuloa näkemään sirkuksen ihmeitä; Swing-tanssi, Suomen pienin cyr-rengas ja hyötyliikuntamuodoista tyylikkäin: rullaluistelu! Vain teille voimme paljastaa myöskin artistien huimien temppujen takana olevan suuren salaisuuden. Se on kahvi.
 
Circus SaboK – Virtahepo
 
Circus Sabok -ryhmän toinen kokopitkä nykysirkusesitys Virtahepo on abstrakti poikkitaiteellinen esitys, jossa esiintyjät käsittelevät sirkuksen ja interaktiivisen videotaiteen kautta ihmisen persoonallisuudessa ilmeneviä häpeällisiä ja piiloteltuja puolia. Sirkus Aikamoinen jatkaa yhteistyötään Circus SaboKin kanssa, ja Virtahepo on ryhmien toinen yhteistuotanto. 
 
Virtahepo-esitys sai ensi-iltansa syyskuussa 2022 Tallinnassa Taidemuseo Kumun auditoriossa. Syyskuussa Virtahepo-esitys nähtiin myös Virossa Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuksella, sekä Paiden teatteri ja musiikki majassa tavoittaen melkein 800 ihmistä.
 
Viime viikolla Virtahepo-esitykset alkoivat Tampereella Sorin Sirkuksella osana Taidetestaajia. Esitystä pääsevät näkemään Pirkanmaan ja Uudenmaan eri koulujen kahdeksasluokkalaiset osana tätä kulttuurikasvatusohjelmaa. 
 
Virtahepo-esityksen ensimmäinen Suomessa tapahtuva kaikille avoin esitys on Sorin Sirkuksella 14. lokakuuta kello 19.
 
Seuraa Sirkus Aikamoista internetin ihmemaassa: