Hae mukaan pitchaamaan teoksesi CirkusExpo Sweden -tapahtumaan 18.2.2023

(Srcoll down for version in English)

CirkusExpo Sweden on Ruotsissa Hallundassa Tukholman lähistöllä järjestettävä sirkuksen ammattilaistapahtuma, jonka Riksteatern ja Manegen järjestävät 17.–18.2.2023. 

Tapahtuma on suunnattu ruotsalaisille ja kansainvälisille presenttereille. Tapahtuman pitchaustilaisuudessa lauantaina 18.2.2023 esitellään 14 sirkusteosta. CirkusExpo Sweden kutsuu teospitchauksiin mukaan sirkusteoksia myös Suomesta yhteistyössä Sirkuksen tiedotuskeskuksen kanssa. 

CirkusExpo Sweden (www.riksteatern.se/cirkusexpo) tapahtuu samanaikaisesti Tukholmassa ja sen ympäryskunnissa järjestettävän CirkusMania-festivaalin (https://cirkusmania.se/cirkusmania-in-english/) kanssa. Subtopian luovuttua Subcase-tapahtuman järjestämisestä (https://www.subtopia.se/located-here/circus/subcase/), ryhtyivät Riksteatern ja Manegen  järjestämään yhdessä CircusExpo Sweden -tapahtumaa, jonka kaksipäiväinen ohjelma koostuu seminaarista ja teospitchauksesta.  

Hae mukaan pitchaukseen 15.11.2022 mennessä

CirkusExpo Sweden 2023 kutsuu 14 sirkusryhmää pitchaamaan yhden teoksensa. Ruotsalaisten ryhmien lisäksi ohjelmistoon voidaan valita muutama teos Suomesta.

Pitchattava teos voi olla joko kantaesitetty ja kiertuevalmis, tai vasta valmisteilla oleva. 

Livepitchauksen lisäksi teos esitellään tapahtuman verkkokatalogissa ryhmän tuottaman esittelyvideon avulla.   

Teospitchaukset tapahtuvat Riksteaternissa Hallundassa Tukholman lähistöllä lauantaina 18.2.2023. Yhden pitchauksen kesto on 6 minuuttia. Pitchauksessa voit näyttää power point -kalvoja tai videota puheen lisäksi. Pitchauksen kieli voi olla englanti tai ruotsi. Pitchaus ei voi sisältää esityksellisiä elementtejä. 

Verkkokatalogi

Ohjelmistoon valituille teoksille tarjotaan mahdollisuus esittelyyn Manegenin sivuilla toteutettavassa verkkokatalogissa. Tätä varten ryhmä tuottaa 3-minuuttisen esittelyvideon, joka lähetetään mp4 -tiedostona (HD resolution 1080p) 8.1.2023 mennessä CirkusExpo Swedenille.  

Hakuohjeet

Hakemukseen tarvitaan teoksesta videomateriaalia:

  • valmiista teoksesta: linkki teoksen kokopitkään taltiointiin
  • valmisteilla olevasta teoksesta: linkki teoksen work-in-progress taltiointiin/ harjoitustaltiointiin

Hakemus kirjoitetaan mieluiten englanniksi ja/tai ruotsiksi. Tarpeen vaatiessa voi täyttää hakulomakkeen suomeksi.

Hakemuksesi käsitellään vain, jos tarjoat kaksi valokuvatiedostoa teoksesta hakuajan päättymiseen mennessä. Toinen kuvista vaakasuuntainen ja toinen pysty ja tiedostot resoluutiolla 300 dpi, tiedostomuoto jpg tai tif. Lisää hakemukseen linkki, josta kuvat voi ladata. Tarvitaessa lähetä kuvatiedostot osoitteella (Käytä suurikokoisten tiedostojen lähettämiseen WeTransferia) 

Haku Suomesta kotoisin oleville ryhmille on avoinna 15.11.2022 saakka. Ohjelmistovalinnat tehdään marraskuun kuluessa. Ohjelmistovalinnoista vastaa CirkusExpo Swedenin järjestäjät Sirkuksen tiedotuskeskuksen esittelyn pohjalta.  

Valintakriteerit

  • Tähän hakuun voivat osallistua vain ryhmät, jotka toimivat tai saavat rahoitusta Suomesta.
  • Valmiin teoksen tulee olla tilattavissa viimeistään syksyllä 2023.
  • Valmisteilla olevan teoksen ensi-illan tulee olla viimeistään vuoden 2024 aikana.

Valinnoilla tavoitellaan ohjelmistoa, joka sopii erilaisille näyttämöille ja konteksteihin. Valinnoissa otetaan huomioon ohjelmiston monimuotoisuus suhteessa mm. kohderyhmään, formaattiin, konseptiin ja estetiikkaan sekä taiteelliseen laatuun. Valinnoissa otetaan huomioon myös monikulttuurisuuden ja moninaisuuden näkökulma sekä normi- ja sukupuolitietoisuuden näkökulma. 

Haku Suomesta kotoisin oleville ryhmille on avoinna 25.10.–15.11.2022
Valinnoista viestitään 5.12.2022 mennessä
Ryhmä lähettää pitchausvideon verkkokatalogia varten viimeistään 8.1.2023
Cirkus Expo Sweden: lauantaina 18. helmikuuta 2023. 

Ryhmille, joiden kotipaikka on Tukholman ulkopuolella tarjotaan yhden hengen matkakorvaus Tukholmaan. 

>> AVAA HAKEMUS

Tiedustelut: Sirkuksen tiedotuskeskus, Johanna Mäkelä  
———-

Open call for companies based in Finland for a pitch session at CirkusExpo Sweden 

CirkusExpo Sweden – showcase and meeting for circus companies and presenters 
February 18, 2023 at Riksteatern in Hallunda organised by Riksteatern and Manegen. 

CirkusExpo Sweden 2023 will invite 14 circus companies via the open call to give presentations. The projects can be already touring or upcoming works still in development. Some circus shows will also be invited from among Finnish applicants in cooperation with CircusInfo Finland.

CirkusExpo Sweden takes place at the same time with the CirkusMania Festival (February 10–19, 2023, https://cirkusmania.se/cirkusmania-in-english/). After Subtopia decided not to continue with Subcase (https://www.subtopia.se/located-here/circus/subcase/) Riksteatern and Manegen took up the initiative of the two-day event for presenters from Sweden and beyond  CirkusExpo Sweden (www.riksteatern.se/cirkusexpo). 

Application dead line for companies based in Finland is November 15th

14 circus companies will be invited by CirkusExpo Sweden 2023 to give presentations. In addition to Swedish companies a few companies based in Finland will be chosen. 

Only companies based in Finland can apply through this open call. Both already touring projects and upcoming projects can be presented. Please note that the application means being allowed to present a pitch, not parts or whole performances.

Companies must make a live pitch presentation and are offered a place in the online catalogue for a pre-recorded presentation. 

The live presentations take place at Riksteatern in Hallunda, near Stockholm, on February 18, 2023. The time slot for each pitch is 6 minutes. It is possible to show video and/or Powerpoints. Presentations can be made in Swedish or in English. The presentation cannot include technical equipment or rigging.

Online Catalog

The selected companies are offered a place on the Manegen website for a 3-minute pre-produced pitch video presenting the project, and is also given its own info page on manegen.org. The video is filmed and produced by the company.

The company must deliver the video in mp4 format (HD resolution 1080p) to CirkusExpo Sweden by January 8 at the latest.

Guide for the application

Note that the application requests filmed material in a video link:
– for already touring productions: full-length video of the performance
– for upcoming productions: filmed work in progress material

Your application will only be processed if, by the deadline, you have also provided in the application or by email to a portrait and a landscape high-resolution image (300 dpi) in jpg or tif. (Please use WeTransfer.com for big files or provide a drive link) 

The call is open until November 15, 2022. The selection will be made by the end of November by CirkusExpo Sweden in collaboration with CircusInfo Finland. 

Selection criteria 

  • Productions that are already touring must be able to be booked no later than autumn 2023.
  • For not yet completed projects, scheduled to premiere by 2024 at the latest.

The selection includes different target groups, formats, aesthetic expressions and concepts as well as artistic quality. Perspectives regarding the selection: multicultural perspective, diversity perspective and norm-and gender perspective. The focus is on presenting a dynamic and varied range of projects, which can be suitable for a variety of venues and contexts.

Dates

Application; no later than 15 November
Decisions announced by December 5
Pitch video for online catalog; no later than January 8
Circus Expo Sweden; Saturday February 18

The companies that do not live in Stockholm are offered distance-related compensation for one person to travel to and from Stockholm.

>> APPLICATION

For questions, please contact CircusInfo Finland, Johanna Mäkelä:

CirkusExpo Sweden website