Circus Sabokin Virtahepo ja Lumo Companyn Lola Sorin Sirkuksella

  • Circus Sabok: Virtahepo
  • Lumo Company: Lola (Kuva: Heidi Honkala)

14.10.2022 – Circus Sabok: Virtahepo

Taidetestaajien taide-elämyksenä Sorin Sirkuksella lukuvuonna 2022–2023 vierailevan baltialaisen nykysirkusryhmä Circus Sabokin esitys Virtahepo esitetään Taidetestaajien esityskauden päätyttyä Sorin Sirkuksella perjantaina 14.10.2022.

Virtahepo (Jõehobu) on abstrakti nykysirkusesitys, joka käsittelee sirkuksen kautta ihmisen persoonallisuudessa ilmeneviä häpeällisiä ja piiloteltuja puolia. Sirkusta ja videotaidetta poikkitaiteellisesti yhdistelevä esitys kertoo myös voimaantumisesta ja itsensä hyväksymisestä.

Esitys rakentaa vuorovaikutusta katsojiin etsien kosketusta jokaisen sisällä olevaan huolettomaan, leikkisään ja rakkautta etsivään lapseen. Lavalla kaksi hahmoa vievät katsojan läpi akrobatiantäyteisen ja emotionaalisen matkan, jättäen samalla taakseen menneisyyden taakat.

Esityksessä esiintyvät Saana Leppänen (FI) ja Kert Ridaste (EE). Interaktiivisesta videosuunnittelusta vastaa Taavi Varm (EE) ja monipuolisesta, elektronisesta- sekä folk- ja rock-soundeihin taipuvasta musiikista Thibaud Rancoeur (FR). Esityksen valosuunnittelu ja tekninen toteutus on Chris Kirsimäenin (EE) käsialaa ja pukusuunnittelijana sekä ison kiivettävän valkokankaan suunnittelussa ja toteutuksessa on toiminut Anni Veskimäe (EE). Esityksen dramaturgiaa ovat konsultoineet läpi taiteellisen tutkimus- ja harjoitusprosessin Sade Kamppila (FI) ja Julien Auger (FR). Esityksen teknikko on Pauli Niemelä (FI).

Lisätiedot:
https://www.sorinsirkus.fi/virtahepo/
https://www.lippu.fi/artist/circus-sabok/

22.10.2022 – Lumo Company: Lola

Lumo Company ja Sorin Sirkus tuovat Tampereelle lokakuun lopulla nykysirkusesityksen, joka on vinksahtanut tutkielma muistamisesta ja muistamattomuudesta. Kahden sirkustaiteilijan – nuorallatanssijan ja ilma-akrobaatin – esityksessä turhautuminen kumpuaa hetkistä, jolloin maailmasta halutaan pitää tiukasti kiinni, mutta ote lipeää.

Lola käsittelee yksinäisyyden, sosiaalisen ulkopuolisuuden ja dementian teemoja mustan huumorin ja sirkustaiteen kautta. Lola on yhden muistihäiriöisen ihmisen tarina sekä sirkustaiteilijoiden abstrakti näkemys siitä, mitä muisti on. Esityksen aikana käydään läpi laaja tunneskaala, sillä fyysinen komedia ja sirkustemput tuovat vakavaan aiheeseen huumoria ja keveyttä vahvan absurdin pohjavireen lisäksi.

Vierailuesitys Sorin Sirkuksella lauantaina 22.10.2022 klo 19.00. Lavalla nähdään Hanna Moisala ja Angeliki Nikolakaki.

Lisätiedot:
https://www.sorinsirkus.fi/lola/
https://www.lippu.fi/artist/lumo-company/