WHS tuo tilaansa ihmisiä ja esineitä manipuloivan SPA & BEAUTY Helsinki teoksen syyskuussa

  • SPA & BEAUTY Helsinki (Kuva: Kanghyuk Lee)

Esinemanipulaatio kohtaa ihmiskehojen esineellistämisen, kun näyttelyä ja esiintymistä yhdistävä SPA & BEAUTY Helsinki -teos esittää kylpyjä, parrankasvua ja ihonhoitoa taiteena. Nykysirkusryhmä WHS kutsuu Teatteri Unionin viereiseen galleriatilaan Geumhyung Jeongin luovasti kehoja ja esineitä manipuloivan taideprojektin, jonka aiempia versioita on nähty Berliinissä, Soulissa, Madridissa ja Ateenassa.

Kauneussalongin tai kylpylän estetiikan kanssa flirttaileva näyttely on auki yleisölle tapahtuman ajan päivittäin. Lisäksi siellä järjestetään demonstraationomaisia live-esityksiä ennaltailmoitettuina aikoina. Saippuat, harjat ja muut kehojamme arkielämässä koskettelevat kauneudenhoitovälineet inspiroivat taiteilija Geumhyung Jeongia luomaan teoksen.

Geumhyung Jeong on korealainen koreografi ja esitystaiteilija, jonka teokset käsittelevät ihmiskehon ja esineiden välistä suhdetta. Vuorovaikutus hänen oman kehonsa ja esineiden välillä herättää esineet oudosti eloon. Kuvataidetta, tanssia, nukketeatteria ja animaatioelokuvaa muistuttavat teokset saavat rajan ihmisen ja esineen välillä väreilemään.

Geumhyung Jeong on opiskellut teatteria ja näyttelemistä Hoseon yliopistossa Asanissa, tanssia ja esitystaidetta Korean Kansallisessa Taideyliopistossa ja animaatioelokuvaa Korean Elokuvataiteen Akatemiassa Soulissa. Tänä kesänä hänen teoksiaan on ollut esillä Venetsian Biennaalissa, Leeum taidemuseossa, Kunsthal Charlottenborgissa ja Impulstanz festivaalilla.

19.–29.9.2022
Geumhyung Jeong: SPA & BEAUTY Helsinki

Näyttely: 19.-29.9.2022
ma suljettu
ti-pe 15-19
la-su 12-15
vapaa pääsy

Avajaiset:
su 18.9. klo 15-18

Esitykset:
to 22.9. klo 19:00
la 24.9. klo 15:00
su 25.9. klo 15:00
ti 27.9. klo 19:00
to 29.9. klo 19:00

liput 12€ / 8€

kesto noin 30 min.

Liput: https://teatteriunion.fi/elokuva/spa_beauty/

ennakkoilmoittautuminen