Taike: Sirkustaiteen taiteilija-apurahat vuodelle 2023

Valtion esittävien taiteiden toimikunta on jakanut vuoden 2023 alusta alkavat sirkustaiteen taiteilija-apurahat. Apurahan sai 6 taiteilijaa. 

Kolmivuotinen
Lehto Kalle, Helsinki
Vuorinen Olli, Helsinki

Yksivuotinen
Ravald Mira, Helsinki
Peistola Sasu, Helsinki

Puolivuotinen
Hakanpää Salla, Espoo
Sirkka Miradonna, Helsinki

Esittävien taiteiden toimikunta jakoi vuonna 2023 alkavia taiteilija-apurahoja yhteensä 9 vuotta, kun edellisinä vuosina sirkustaiteelle on jaettu yhteensä 11 vuotta. Sirkuksen tiedotuskeskus kysyi asiasta Taiteen edistämiskeskuksen taiteen tukemisen päällikkö Henri Terholta. Terho kommentoi: ”Oleellista on se, että vuoden 2023 aikana taiteilija-apurahalla on edelleen 11 taiteilijaa. Kun toimikunta jakoi nyt lyhyempiä apurahoja, jättää se tuleville vuosille enemmän liikkumavaraa, koska kiintiöpaikkoja vapautuu nopeammin.”

Uutinen Taiken sivuilla (22.6.2022): https://www.taike.fi/fi/uutinen/-/news/1432455