Säilättäret uuden äärellä & kiertuekuulumiset

  • Säilättäret Visbyn keskiaikaviikoilla
  • Tilausteos Valajärven lavalla

Säilättärien toinen kesäkiertue saapuu pian päätökseen. Kiertueen aikana sirkusta ja musiikkiteatteria yhdistävä keskiaikaan sijoittuvaa Pyhän Päärynän Legenda -ulkoilmateosta on esitetty museoiden pihapiireissä, erilaisissa kesätapahtumissa sekä sirkusfestivaaleilla. Kokonaisuudessaan Pyhän Päärynän Legendan näytöksiä on ollut 27.

Teoksen ruotsinkielinen versio Legenden om det Heliga Päronet sai ensi-iltansa kauniissa keskiaikaisissa maisemissa S:ta Karinin raunioilla Visbyn Keskiaikaviikoilla Ruotsissa. Säilättäret haluavat tarjota kulttuuria myös ruotsin kielellä ja toivovat tavoittavansa tämän myötä uusia katsojaryhmiä.

Säilättäret ovat myös aloittaneet uuden täyspitkän esityksen luomisprosessin. Teos kulkee työnimellä Kurittomat ja se yhdistelee nykysirkusta esittävän taiteen eri muotoihin ja elävään musiikkiin. Teoksessa raskas musiikki kohtaa sirkustaiteen ja tarinankerronnan, luoden soivan ja provosoivan todellisuuden. Työryhmä hakeutuu taustatutkimuksessaan mytologioiden kurittomien ja niskuroivien naishahmojen tarinoiden äärelle. Teoksen energia on kuritonta, sensuroimatonta ja poukkoilevaa ja se kapinoi nykymaailman ahtaita rakenteita vastaan.

Säilättäret tekivät kesän aikana myös ensimmäisen tilausteoksensa Valajärven Suojeluyhdistyksen tilaamana. Valajärven lavalla -teoksessa ammennettiin inspiraatiota erityisesti vuosina 1954–1972 toimineen Valajärven tanssilavan tapahtumista sekä paikallisten asukkaiden tanssilavakokemuksista ja -tarinoista. Teosta jatkokehitetään ja sitä esitetään myös ensi kesänä eri paikkakunnilla. 

Säilättäriä voi seurata sen eri sosiaalisen median kanavien kautta. 

Nettisivut: www.sailattaret.com
Instagram: www.instagram.com/sailattaret
Facebook: www.facebook.com/sailattaret