Open Call: Teater Viirus GUEST 2023–25

Mikä on Viirus GUEST?

Teater Viiruksen kuratoitu GUEST-ohjelma tarjoaa tilan ammattimaiselle esitystoiminnalle ja kaikenlaisen taiteen esille tuomiselle. Viiruksella on viisi näyttämöä: 

  • Suuri sali (350 m2, max 120 paikkaa)
  • Suuri sali 50 % (125 m2, max 60 paikkaa)
  • Studio 1 (58 m2, max 30 paikkaa)
  • Galleriet (115 m2, max 50 paikkaa)
  • Amfiteatteri (16 m2, ulkonäyttämö, max 150 paikkaa)

Emme pyydä vuokraa tiloista, mutta jaamme lipputuloja vierailijan kanssa. Huomioithan että Viiruksen Suuri sali ei ole vierailukäytössä syksyllä 2023.

Mitä haemme?

Kiinnostavaa, kuumottavaa, yleisöjä innostavaa ja ajateltua taidetta.

Kuka voi hakea?

Viiruksen GUEST-ohjelmaan voi hakea kuka tahansa ammattimainen tekijä, työryhmä tai teatteri kielestä, kotimaasta tai taustasta riippumatta.

Mitä painotamme haussa?

Tuoreita ja innostavia esityksiä. Monimuotoisuutta ja tasa-arvoa sekä työryhmissä että teemoissa. Ammattimaista tuotantosuunnittelua ja eettistä ja ekologista työprosessia.

Kuka tekee ohjelmistopäätökset?

Ohjelmistovalinnoista päättää Viiruksen taiteellinen kollektiivi yhdessä vastaavan tuottajan kanssa. Konsultoimme päätöksissämme myös tarvittaessa alan asiantuntijoita. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastaamme kaikkiin hakemuksiin kahden kuukauden sisällä hakuajan päättymisestä.

Mitä tarjoamme?

  • Tiloihin liittyvän perustekniikan ja kulloinkin saatavilla olevaa muuta teknistä kalustoa sopimuksen mukaan. Katso esittely tiloistamme täältä.
  • Teknistä apua ja konsultointia rakennukseen ja purkuun, sekä tarvittaessa muun avun Viiruksen teknikoiden normaalin (päivä)työajan puitteissa. 
  • Lipunmyyntipalvelut ja aulapalvelut.
  • Markkinoinnin ja tiedotuksen Viiruksen omissa kanavissa (sosiaalinen media, painotuotteet, pressitiedotteet, uutiskirjeet).

Mitä sopimukseen ei kuulu? 

Esitysajoa, suunnittelutyötä, esitysajotietokonetta, ohjelmistolisenssejä, kuljetuspalveluita, lavastamo-tai puvustamopalveluita, majoitusjärjestelyjä.

Viirus ei tällä hetkellä pysty osallistumaan yhteistuotantoihin tai muuhun osarahoitukseen.

Hakemuksen deadline 11.10.2022. Hakulomake: https://forms.gle/2P8xWZW24fwCKGiS8

Tarkemmat tiedot tiloista: https://www.viirus.fi/fi/teatteri/tilat

Tiedusteluihin vastaa vastaava tuottaja Mirkka Maikola ()