Motör Circus Volkkari on nyt sähköauto ja vauhtia riittää pitkälle syksyyn

  • Eikka Alatalo: Motör Circus (Kuva: Minna Ihalmo-Isojunno)
  • Eikka Alatalo: Motör Circus (Kuva: Jussi Virkkumaa)
Eikka Alatalon Motör Circus Pallokeula-Volkswagen-Hippipaku on nyt virallisesti hyväksytty tieliikennekäyttöön sähköautona. Volkkari koki sähköautomuunnoksen alkuvuonna 2022 ja 7 vuotta suunniteltu projekti valmistui juuri sopivasti kesän kuumimpaan keikkasesonkiin. Heti muutoskatsastuksen jälkeen vuorossa oli Motör Circuksen, Fatal Instrumentin ja TipTop Walkersin yhteistyössä toteuttamat esitykset Knotfest-metallifestivaaleilla. Kävijöitä tapahtumassa oli 45 000, joten katsojia auton ympärillä riitti.
 
Teijon Wanhanajan markkinoilla sähkö-Volkkari herätti hämmästystä hiljaisen (oikeammin olemattoman) käyntiäänensä vuoksi. Akun 360 voltin jännitteen lisäksi sirkustaiteilija Eikka Alatalo heitti volttia auton katolla. Tämän lisäksi Salo Circus järjesti ohjelmaa kaiken kaikkiaan kahdeksaan kylätapahtumaan Suur-Salon alueella Salo Circus Road Shown puitteissa.
 
Eikan ja Motör Circuksen syksy jatkuu Naantalin kaupungin projektitaiteilijana kouluissa toteutettavien esitysten ja työpajojen merkeissä. Myös verkkosisältöjä tuotetaan jatkossa ahkerammin ja oppia haetaan Digital Leap -hankkeen koulutuksesta Kataloniasta lokakuussa.
 
Instagram: @motor_circus (siirryt toiselle sivustolle)