Cirkolle uusi toiminnanjohtaja

Uuden sirkuksen keskus Cirkon hallitus on valinnut toiminnanjohtajaksi maaliskuusta saakka Cirkon vt. toiminnanjohtajana toimineen Jarkko Lehmuksen. Lehmus on koulutukseltaan sekä kulttuuripolitiikan- ja hallinnon maisteri että dramaturgian maisteri. Aiemmassa työssään Cirkon tuottajana Lehmus on vastannut Cirkon ohjelmistosta, hankkeista ja verkostoista sekä taiteellisen kehityksen toiminnasta. Avoimen haun kautta tehtävään päätyneen Lehmuksen valinnassa painottui paitsi aiempi kokemus, myös ymmärrys sirkuksesta taiteenalana ja näkemyksellisyys toiminnan kehittämiseen.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Cirko on kulkenut pitkän matkan pienestä yhdistyksestä yhdeksi Pohjois-Euroopan merkittävimmistä nykysirkuksen kehityskeskuksista ja näyttämöistä. Keväällä hyväksytyn strategiansa mukaisesti Cirko kehittää sirkusta taiteena ympärivuotisen residenssi- ja hanketoiminnan kautta ja esittää monipuolista kehollisella, tunteellisella ja älyllisellä tasolla koskettavaa nykysirkusohjelmistoa. Ohjelmisto toteutetaan sekä omissa tiloissa Cirko-keskuksen tiloissa Suvilahdessa että yhteistyössä valtionosuusrahoituksen piirissä olevien teattereiden kanssa. Kumppanuuksien tavoitteena on nykysirkuksen yleisöpohjan laajentaminen.

Cirko myös tuottaa uusia nykysirkusteoksia yhteistyössä kotimaisten nykysirkusryhmien sekä kotimaisten ja kansainvälisten tuotantotahojen kanssa. Erityisenä uutena painopistealueena Cirko kehittää yhteistösuuntaista ja -lähtöistä toimintaa lähialueillaan.

Cirkon toiminnanjohtaja Jarkko Lehmus: “Cirko voi toteuttaa ydintehtäviään sirkuksen taiteellisen kehittämisen ja ammattimaisen toiminnan tukemiseksi tehokkaasti vain yhteisöllisesti, yhdessä alan taiteilijoiden, yleisöjen, Cirkoa ympäröivien asukasyhteisöjen sekä muiden kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. On kunnia luotsata tätä taiteenalalle merkittävää organisaatiota. Tehtäväni on ennen kaikkea varmistaa, että Cirko on tukeva alusta, jolla ihmeellinen ja monimuotoinen sirkustaide voi kasvaa villinä ja vapaana.”

Cirko – Uuden sirkuksen keskus on vuonna 2002 perustettu yhdistys, jonka ydintehtävät ovat sirkuksen kehittäminen taiteena sekä alan ammattimaisen toiminnan edistäminen. Cirko esittää monipuolista nykysirkusohjelmistoa ympärivuotisesti omissa tiloissaan Suvilahdessa sekä yhteistyökumppaneidensa tiloissa, joihin lukeutuvat Tanssin talo, Suomen kansallisteatteri, Espoon kaupunginteatteri ja Aleksanterin teatteri. Jatkuvan residenssi- ja hanketoiminnan lisäksi Cirko tuottaa uusia nykysirkusteoksia yhteistyössä kotimaisten nykysirkusryhmien sekä kotimaisten ja kansainvälisten tuotantotahojen kanssa.

Uutinen Cirkon sivuilla