VARIKKO on monitaiteellinen ja intiimi spektaakkeli

  • Flow Productionsin uuden immersiivisen teoksen harjoitukset Oulun kaupunginvarikolla. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productionsin uuden immersiivisen teoksen harjoitukset Oulun kaupunginvarikolla. (Kuva: Janne-Pekka Manninen.)
  • Flow Productionsin uuden immersiivisen teoksen harjoitukset Oulun kaupunginvarikolla. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Flow Productionsin uuden immersiivisen teoksen harjoitukset Oulun kaupunginvarikolla. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)

VARIKKO on jo viides tuotanto Flow Productionsin monitaiteellisten ja moniaististen immersiivisten esitysten sarjassa. Teos sijoittuu historialliseen Oulun kaupunginvarikkoon, jonka jylhä ja ankara arkkitehtuuri tarjoaa esitykselle vaikuttavat puitteet. Suuri yleisö pääsee esityksen myötä ensimmäisen kerran tutustumaan rakennukseen ja kulkemaan sen uumenissa. Teos rakentuu monitaiteellisena yhteistyönä, jossa kohtaavat tanssi, sirkus, visuaalisuus ja ääni.

Jokaiselle katsojalle VARIKKO-kokemus on erilainen, sillä katsojan omat valinnat määrittelevät hänen reittinsä ja elämyksensä. VARIKON maailma on dystopia, jossa epävarmuus, muutos ja todellisuuden luhistuminen heijastavat tätä aikaamme, jota sota, pandemia ja ilmastonmuutos voimakkaasti muokkaavat. Synkän keskellä katsoja voi kokea myös helpotuksen, huumorin ja lohdun hetkiä.

”Taiteen pitää mielestäni olla kohtuutonta”, pohtii VARIKON ohjaaja Pirjo Yli-Maunula, ”Teokseni ovat intiimejä spektaakkeleita – suuria teoksia pienelle katsojaryhmälle. Varikon materiaalirunsaus, moniaistisuus ja useiden kohtausten samanaikaisuus luovat ylenpalttisuuden tuntua.”

VARIKON on luonut parikymmenhenkinen kansainvälinen työryhmä, joka koostuu tanssi- ja sirkustaiteilijoista, näyttelijöistä sekä musiikin ja visuaalisten alojen taiteilijoista. Teoksen on ohjannut tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula.

Esiintyjät: Marta Alstadsæter, Kim-Jomi Fischer, Jared ja Katariina Van Earle, Henna Kaikula, Anssi Laiho, Nikke Launonen, Merja Pietilä, Susanna Pukkila, Milla Virtanen

Valosuunnittelu: Jukka Huitila / Lavastus: Heidi Kesti / Pukusuunnittelu: Sylvi Siltavirta ja Pirkko Hansen-Haug / Äänisuunnittelu: Anssi Laiho / Valokuvat: Janne-Pekka Manninen

Avustaja: Mirre Calamnius / Rigaukset ja turvallisuus: Kari ´Snuupi´Sunnela / Graafinen suunnittelu: Tomi Hurskainen / Lavastusrakennuksessa mukana: Petri Haapakoski

Tuotanto: Flow Productions

Yhteistyökumppanit: Oulun Teatteri, Oulun juhlaviikot ja Oulu Air -residenssihanke

Esitykset 27.8.–30.9.2022 Oulun kaupunginvarikko, Lipporannantie 2, Oulu