Sirkusmarkkinat Keravalla 10.-11.9.2022

Keravan Sirkusmarkkinoiden pääesiintyjänä Fatal Instrument

Keravan Sirkusmarkkinoilla 10.-11.9.2022 esiintyvät nykysirkuksen tunnetut tähdet Fatal Instrument, Ilona Jäntti ja RISA-duetto. Taide- ja museokeskus Sinkassa maailmaa voi tarkastella ilma-akrobaatin silmin VR-laseilla. Syysmarkkinat ja Suomen Tivoli ovat keskustassa koko viikonlopun.

Keravan perinteiset Sirkusmarkkinat järjestetään kaupungin keskustassa lauantaina ja sunnuntaina 10.–11. syyskuuta. Kyseessä on koko perheelle suunnattu maksuton kulttuuritapahtuma, joka tarjoaa monipuolista nykysirkukseen painottuvaa ohjelmaa. Sirkusmarkkinat järjestettiin Keravalla ensimmäisen kerran 1978.

Nykysirkusta Aurinkomäellä

Lauantain 10.9. pääesitykset pidetään Aurinkomäellä ja Hallintopuistossa. Ria Kivimäen ja Saku Mäkelän RISA-duetto esittää keväällä 2022 ensi-iltaan tulleesta GLG-teoksestaan ulkotilaan muokatun lyhytversion. RISA yhdistää tanssin ja pariakrobatian liikekielen tyylillä, joka muodostaa inhimillisyyden koukeroissa uskaliaasti tasapainoilevan teoksen.

Aurinkomäellä nähdään myös taiteilijakaksikko Andy Best & Merja Puustisen vuorovaikutteinen tilateos ”No Traces of Sentimentality”. Teos on kaikille avoin ja puhuttelee kehoa aistillisena kokemuksena. Lisäksi sirkusmarkkinoilla esiintyy kansainvälistä mainetta saavuttanut ilma-akrobaatti Ilona Jäntti, joka esiintyy rengastrapetsilla.

Sirkusmarkkinoiden ohjelmassa Taide- ja museokeskus Sinkassa nähdään lauantaina ranskalaisen Fheel Concepts -ryhmän VR-lasien kautta koettava Hold On -sirkuselokuva, joka antaa katsojalle mahdollisuuden kokea maailman hetken ajan ilma-akrobaatin silmin; kuinka ilo, vaarantunne ja adrenaliini valtaavat kehon korkealla ilmassa yleisön edessä. Sinkan ohjelma on maksullinen (5 €/henkilö).

Lauantain ohjelma päättyy Fatal Instrumentin ”The Best Show on Earth” -teokseen. Fatal Instrumentin esiintyjät Tatu Kalliomäki, Eikka Alatalo ja Jaakko Hutchings kietovat yhteen toimintaa, komediaa, musiikkia ja sirkusta.

Aurinkomäen ohjelman suunnittelusta vastaavat Keravan kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Keravalaiset osana sirkusmarkkinoita

Sirkusmarkkinoiden avaussikermässä ovat perinteisesti mukana ammattilaisten lisäksi Keravan musiikkiopiston ja Keravan tanssiopiston oppilaista koostuvat ryhmät. Tapahtumassa on myös tarjolla osallistavia työpajoja.

”Tänä vuonna Sirkusmarkkinoiden ohjelmakattaus on todella monipuolinen. On hienoa saada esitellä sekä uudempia että pitkän linjan suomalaisia nykysirkustaiteilijoita. Ohjelmaa täydentävät paikalliset nuoret harrastajat”, iloitsee Keravan kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Saara Juvonen.

Taide- ja museokeskus Sinkan Keravan Kraffiti -näyttely on auki tapahtumaviikonlopun sunnuntaihin asti. Sirkusmarkkinoiden kunniaksi lauantaina näyttelijäkävijöille tarjotaan maksuton sisäänpääsy. Sunnuntaina näyttelylipun hinnalla pääsee rokkaamaan Sherwood Tigers Duon tahtiin.

Syysmarkkinat ja Suomen Tivoli ovat perinteisesti Keravan keskustassa koko viikonlopun ajan.

Lisätietoja:

tapahtumatuottaja Iida Salonen, 040 318 2895,
ohjelma: kerava.fi/sirkusmarkkinat