Sirkusfestivaalit täyttivät Salon seudun – Salo Circus Festival seuraavan kerran 28.–30.7.2023!

  • Salo Circus Festival 2022: Soif Totale (Kuva: Flashing Porridge / Timo Huttu)
  • Salo Circus Festival 2022: Debil Emmental (Kuva: Flashing Porridge / Timo Huttu)
  • Salo Circus Festival 2022: Lasca Fox (Kuva: Flashing Porridge / Timo Huttu)
Heinäkuun lopussa järjestetty Salo Circus Festival täytti Salon seudun kansainvälisellä sirkustaiteella. Belgiasta saapunut Soif Totale -ryhmä esiintyi 12 artistin voimin ulkoilmateoksensa Prologuen lisäksi Cabaret– ja Gala-ohjelmissa. Jay Gilliganin ja Sebastian Rotardin tähdittämä The Perfect Mistake täytti Kulttuuritalo Kivan rytmikkäillä jongleerauskuvioilla. Salon Teatterilla nauru raikasi ja tanner tömisi, kun Debil Emmental hämmästytti ja häkellytti katsojia tanssiakrobatialla ja ”saako tälle nauraa?”-huumorilla. Sirkus Supiaisen teltassa nähtiin kolme teosta viikonlopun aikana ja tori täyttyi katusirkusesityksiä katsomaan tulleista matkailijoista.
 
Ammattilaisten työpajat olivat inspiroivia ja informatiivisia. Sirkusfysion luennolla kuultiin vinkkejä kestävän sirkustaiteilijauran reseptiin. Marko Grönholmin Fighting Monkey inspired workshop tarjosi haasteita ja ulospääsyä urautuneista liikeradoista. Pariakrobatiaworkshop valotti RISA-duon Riian ja Sakun tekemisen tapoja.
 
Uutena avauksena tapahtuma valloitti Teijon ruukkikylän, jonka idyllisessä ympäristössä nähtiin Arctic Ensemblen Tuuliajolla-esitys. Merellisessä ympäristössä nautittiin ulkoilmaesitysten lisäksi myös taidenäyttelyistä, musiikista ja lyhytelokuvista Teijon Masuunilla ja Teijon Kulttuurimeijerillä.
 
Festivaaliajan ympärillä Salon kylätapahtumissa nähtiin ja tullaan näkemään Salo Circus Road Shown ohjelmaa, esityksiä ja työpajoja. Blind Gut Companyn ja TipTop Walkersin sekä sooloartistien kanssa toteutettu ohjelma on kerännyt runsaasti kiitosta ja ensi vuodelle toivotaankin toiminnalle jatkoa. Salo Circus Festival 2023 tapahtumapäiviksi valikoitui tuttuun tapaan heinäkuun loppu. Avoin haku festivaalin ohjelmistoon järjestetään syksyllä 2022.
 
Salo Circus Festival seuraavan kerran:
28.–30.7.2023
 
Tunnelmia tämän vuoden tapahtumasta julkaistaan somessa:
https://www.instagram.com/salocircus/