Cirkon elokuu: Toiminnanjohtajahaku, syksyn ohjelmisto, Taiteellisen Ajattelun Akatemian haku – ja muuta!

  • Gaëtan Levêque: Esquive (Kuva: Irvin Anneix et Helene Combal-Weiss)

Cirko hakee toiminnanjohtajaa! 

Työ Cirkossa tarjoaa tekijälleen ainutlaatuiset edellytykset työskennellä vahvasti kasvavan taiteenalan kehittämisen ytimessä, tiiviissä yhteistyössä muun esittävän taiteen kentän ja kansainvälisten sirkusalan toimijoiden kanssa, osana motivoitunutta työyhteisöä.

​​Cirkon missio on esittää monipuolista nykysirkusohjelmistoa ympärivuotisesti, kehittää nykysirkusta taiteena Suomessa ympärivuotisen residenssi- ja hanketoiminnan kautta ja tuottaa uusia nykysirkusteoksia yhteistyössä kotimaisten nykysirkusryhmien sekä kotimaisten ja kansainvälisten tuotantotahojen kanssa. 

Ainutlaatuinen näköalapaikka, kuten on tapana sanoa!

Lue lisää: https://cirko.fi/cirko-hakee-toiminnanjohtajaa/

Cirkon syksyn ohjelmisto kutsuu leijumaan kohoamisen ja putoamisen välitilaan ja osaksi köysien, valon ja äänen kokemuksellista maisemaa

Cirkon syksyn 2022 ohjelmisto on yhdistelmä kansainvälistä ja kotimaista nykysirkusta. Gaëtan Levêquen Esquive käynnistää syyskuussa Cirkon ja Tanssin talon yhteistyön. Työryhmä Hakanpää-Pehrsson-Ruotanen-Salinin Funis muodostaa marraskuussa tilan, äänen, valon ja ihmisruumiiden välisen elävän installaation.

Gaëtan Levêquen Esquive kutsuu katsojan tarkastelemaan ihmisen sisäistä halua kohota yhä ylemmäs ja ylemmäs ja kokemaan jatkuva ponnistelu putoamisen välttämiseksi. Levêque tunnetaan trampoliinitaiteen uranuurtajana, painottomuuden tutkijana ja painovoimalla leikkijänä.

Gaëtan Levêque: Esquive

Tanssin talo 16. ja 17.9. klo. 19.

Lue lisää esityksestä: https://cirko.fi/esitys/gaetan-leveque-esquive/

Salla Hakanpään, Joonas Pehrssonin, Anssi Ruotasen ja Salla Salinin Funis on elävä installaatio, joka muodostuu dialogina tilan, äänen, valon ja ihmisruumiiden välille. Teos kutsuu kävijän osaksi kokemuksellista maisemaa, jossa nousee esiin ihmiskeskeisestä esittämisperinteestä tietoisesti etääntyvä tekemisen ja olemisen tapa. Funis haastaa oletukset tarinaan keskittyvästä kerronnasta ja näyttämöstä taidon esityspaikkana – näiden sijaan keskiössä ovat yhteisyys, samanaikaisuus ja tilan antaminen monenlaiselle toimijuudelle.

Työryhmä Hakanpää-Pehrsson-Ruotanen-Salin: Funis

Ensi-ilta Cirkolla 19.11. klo. 18. Esityksiä 26.11. saakka.

Lue lisää esityksestä: ​​https://cirko.fi/esitys/funis/

Haku auki: Taiteellisen Ajattelun Akatemia alkaa jälleen syksyllä 2022!

Taiteellisen Ajattelun Akatemia (TAA) alkaa jälleen syksyllä 2022! TAA on Cirkon ja Taideyliopiston toteuttama lukuvuoden kestävä opintokokonaisuus, joka tähtää kompositionaalisen ja dramaturgisen ajattelun kehittämiseen sekä taiteidenvälisen vertaisoppimisen edistämiseen. TAA tuo eri esittävien taiteiden tekijöitä oppimaan yhdessä ja toisiltaan luovassa, rakentavassa ja keskustelevassa ilmapiirissä.

Lukuvuonna 2022–2023 kokonaisuutta luotsaavat nykysirkustaiteilija, esiintyjä Salla Hakanpää ja dramaturgi, esiintyjä Per Ehrström.

Opintokokonaisuuteen valitaan 20 opiskelijaa, joista max. 4 on Taideyliopiston maisteriopiskelijoita. Maisteriopiskelijoille opinnot ovat maksuttomia.

Lue lisää ja hae: https://cirko.fi/haku-auki-taiteellisen-ajattelun-akatemia-alkaa-jalleen-syksylla-2022/

Cirko tuotannon harjoittelijaa

Oletko oma-aloitteinen ja järjestelmällinen? Palaako sydämesi esittävien taiteiden käytännön tuotantotyölle? Cirko hakee tuotannon harjoittelijaa. Tarkempi aika ja kesto on sovittavissa yhdessä.

Lue lisää: https://cirko.fi/cirko-hakee-tuotannon-harjoittelijaa/