Agit-Cirkin syksyyn mahtuu esityksiä, projekteja ja residessejä

  • KuplatJuhlat 9.7.2022 (Kuva: Matti Häyrynen)
  • KuplatJuhlat 9.7.2022 (Kuva: Matti Häyrynen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)
  • ESSE-festivaali (Kuva: Jouni Ihalainen)

ESSE – esittävän taiteen kesäjuhla järjestettiin toistamiseen 30.7.2022 Helsingin Seurasaaressa. Festivaali tuo yhteen taiteilijoita ja taiteen ystäviä ainutlaatuisella tavalla, jossa esittävä taide kohtaa luonnon ja museomiljöön harmonisesti. Kesäjuhlien ohjelmistossa nähtiin muun muassa nykysirkusteos Indigon kantaesitys, sekä Agi-Cirkin omien taiteilijoiden lisäksi muita esittävän taiteen huipputekijöitä. ESSE – esittävän taiteen kesäjuhlan tuottaa Agit-Cirk ja se on toteutettu yhteistyössä Seurasaaren ulkomuseon kanssa.

www.agitcirk.com/esse

——–

Agit-Cirkin ja Vilus.artin nykysirkusesitys Life After nähdään syyskuussa Turussa. 

Vilhelmiina Sinervon avaruutta ja kaiken suhteellisuutta käsittelevä sooloteos esitetään Turussa osana Tehdasfestivaali Manifestia 10.9. klo 19 Aurinkobaletin näyttämöllä.

https://www.manillantehdas.fi/vilus-art-/-agit-cirk-life-arter

———-

Agit-Cirkin ja Race Horse Companyn uuden toimitilan Tapanilan Sirkussalin avajaisia vietetään osana Tapanilan Urheilukeskuksen avoimien ovien päivää 11.8. klo 17–19.30. Avajaisten ohjelmistossa on mm. Linnanmäen Sirkuskoulun avoimia lajikokeilutunteja ja Näyttämötilan puolella harrastajilla ja ammattilaisilla mahdollisuus harjoitella omia lajejaan.  

Lisäinfoa osoitteesta:  

https://tapanilanurheilu.fi/avoimet-ovet/

Tapanilan uudessa Sirkussalissa nähdään syksyn mittaan Agit-Cirkin teokset Life After, Adorable Wife ja Kadonnut osana uutta yleisötyöhanketta. Yhteensä 17 esitystä toteutetaan osittain maksuttomina koululais- ja päiväkotinäytöksinä sekä osittain kaikelle yleisölle avoimina näytöksinä. Avoimet esitykset ovat 22.9. klo 18 Life After ja 17.11. Klo 18 Adorable Wife.

Agit-Cirk on osana Kuplat-Juhlat-tapahtumaa Järvenpää-talossa 20.8.2022. Kuplat-Juhlat on maaginen, rituaalinomainen ja yhteisöllinen esityksen, konsertin ja juhlien välimaastossa syntyvä tapahtuma. Agit-Cirk on mukana Kuplat-juhlat tapahtumassa yhteistuottajana, päävastuun tuotannosta kantaa Off/balance yhdessä Tuomas Norvion ja Sari Palmgrenin kanssa. Vuoden 2022 aikana Kuplat-Juhlat tapahtuma tehdään kaksi kertaa, joista ensimmäinen järjestettiin osana Jyväskylän kesää 9.7. 

https://www.facebook.com/kuplatjuhlat 

—-

Sakari Männistö työskentelee Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen ensimmäisessä kirjoitusresidenssissä 22.–26.8. Kirjoittamisen lisäksi residenssi sisältää jongleerausharjoittelua. Residenssin tavoitteena on aloittaa jongleerausta käsittelevän kirjan kirjoittaminen. Kirjoittaminen tämän projektin puitteissa alkaa fyysisestä tekemisestä ja johtaa kirjoittamiseen, ei toisin päin.