Hae mukaan pitchaamaan teoksesi ruotsalaisille presenttereille ja/tai mukaan katalogiin 1.8.2022 mennessä 

(Version in English: choose  site language EN)

Sirkuksen tiedotuskeskus järjestää yhteistyössä Subtopian kanssa CirkusMania-festivaaliin  liittyen Tukholman ympäristön näyttämöille suunnatun teosesittelytilaisuuden syyskuussa verkossa. Tiedotuskeskus tuottaa myös suomalaisia sirkusteoksia esittelevän katalogin, joka on suunnattu ruotsalaisille teattereille ja näyttämöille. Haku katalogiin ja teosesittelyyn on nyt avoinna.  

Pitchaustilaisuuteen ja katalogiin etsitään sirkusteoksia, jotka soveltuvat teatterien näyttämöille kiertue-esityksiksi. Teoksen tulee olla kantaesitetty tai niin valmis, että sen taltiointi ja viestintämateriaalit ovat jo olemassa. Subcase cyber 2022 -ohjelmistossa mukana olevia teoksia ei valita tähän katalogiin ja esittelyyn. Katalogiin voi ehdottaa myös sirkuselokuvia. 

Mukaan voivat hakea ryhmät ja taiteilijat, jotka toimivat tai saavat rahoitusta Suomesta. Yksi ryhmä voi esitellä yhden näyttämöteoksen. Katalogiin mahtuu yhteensä kymmenen teosta ja niistä viisi valitaan mukaan pitchaustilaisuuteen. Lisäksi katalogiin mahtuu mukaan muutama elokuva. Ryhmä voi ehdottaa sekä näyttämöteosta että elokuvaa.  

Teosesittely eli pitchaustilaisuus on englanninkielinen ja tapahtuu maanantaina 19.9. klo 15–16 verkossa Zoom-alustalla. Teos esitellään trailerin ja ryhmän edustajan lyhyen haastattelun avulla. Yhden teoksen esittelyä varten on aikaa 10 minuuttia, mikä sisältää myös trailerin keston. Teosesittelyyn osallistuminen vaatii valmistautumista ennakkoon ja osallistumista myös harjoitukseen 15.9. klo 14. 

Katalogissa esitellään perustiedot teoksesta ruotsiksi ja englanniksi. Katalogiin voi hakea suomen, ruotsin ja/tai englanninkielisten teostekstien avulla. Käännätämme tekstit ruotsiksi ja englanniksi tarpeen mukaan. Koska haku joudutaan järjestämään kesäaikaan, pyydämme täyttämään hakulomakkeeseen julkaisukelpoisen version teoksen esittelyteksteistä ja perustiedoista.  

Haku on avoinna 1.8.2022 asti.
Avaa hakemus tästä linkistä: https://forms.gle/5KZmDxj6CkyqtmpA8

Ohjelmistovalinnoista viestitään hakijoille 4.8.2022. Ohjelmistoon valittujen teosten kuvat ja linkki kokopitkään taltiointiin lähetetään Sirkuksen tiedotuskeskukselle 10.8. mennessä. 

CirkusMania-festivaali järjestetään neljännen kerran 10.–19.2.2023 Tukholmassa ja sen ympäryskunnissa. Festivaalin järjestää Subtopia yhteistyössä Suur-Tukholman alueen teattereiden ja näyttämöiden kanssa. Näyttämöt valitsevat itse ohjelmistonsa ja vastaavat itsenäisesti esitysvierailusta. Ryhmä neuvottelee vierailusta siis suoraan näyttämön kanssa.  Näyttämöt ilmoittautuvat mukaan CirkusManiaan 11.10.2022 mennessä. Subtopia vastaa festivaalin koordinoinnista ja viestinnästä. Vuonna 2022 CirkusManiassa oli mukana 23 näyttämöä 11 kunnasta Tukholman ympäristössä. Tutustu CirkusMania festivaaliin täällä: cirkusmania.se

Huomio! Katalogiin ja teosesittelyyn osallistuminen on ryhmälle yksi mahdollisuus markkinoida teostaan näyttämöille, jotka mahdollisesti ovat kiinnostuneita CirkusMania-festivaaliin osallistumisesta tai yleisesti sirkusteoksista. Emme voi taata, että teoksesi tullaan ostamaan. Ennalta emme voi myöskään tietää kuinka paljon  teosesittelytilaisuuteen osallistuu näyttämöiden edustajia. Subtopia toimii Sirkuksen tiedotuskeskuksen kumppanina näyttämöiden kutsumisessa mukaan. 

Tiedustelut: Sirkuksen tiedotuskeskuksen kotimaan asioiden päällikkö Johanna Mäkelä, , 050 464 3203