Company Portmanteaun residenssi- ja kiertuekuulumisia

  • Company Portmanteau: Pimiö. (kuva: Company Portmanteau)
  • Company Portmanteau: Pimiö. (kuva: Company Portmanteau)
  • Company Portmanteau: Piste, piste, piste. (Kuva: Mikko Pirinen)

Company Portmanteau työstää parhaillaan uutta teostaan Pimiö kolmeviikkoisessa residenssissä Cirko – Uuden Sirkuksen Keskuksessa.

Pimiö on fyysinen ja visuaalinen tutkimus analogisesta valokuvauksesta, joka toteutetaan esityshetkessä näyttämöllä nykysirkukseen ja tanssiin yhdistettynä.

Teos muuntaa näyttämön analogiseksi kameraksi ja valokuvauslaboratorioksi, joiden sisällä kokeelliset ja perinteiset valokuvaustekniikat, fyysinen liike ja esinemanipulaatio yhdistyvät.

Huhtikuussa 2023 WHS Teatteri Unionissa ensi-iltaan tulevassa teoksessa yhteistyötä tekevät esiintyvä- ja kuvataiteilija Luis Sartori do Vale, Lontoossa asuva valokuvaaja André Baumecker, sirkus- ja tanssitaiteilija Mira Ravald ja valosuunnittelija Jere Mönkkönen.

Teosprosessiin on mahdollista tutustua 16.6. klo 17:00 demo-tilaisuudessa Cirko – Uuden Sirkuksen Keskuksessa, jonne ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita.

Heinäkuussa Company Portmanteau suuntaa Kanadaan: kokoperheen nykysirkusteos Piste, piste, piste esitetään Montréal Complètement Cirque -festivaalilla 14.-17.7.