Lumo Companyn Nuora LAB -työpaja 12.–15.7.2022 Turussa

  • Lumo Company. (Kuva: Heidi Honkala)
  • Lumo Company. (Kuva: Sébastien Armengol)

Kutsumme ammattilaisnuorallatanssijat kokoontumaan yhteen Turkuun nuorallatanssilaboratorioon.

Laboratorio:
Laboratorion tavoitteena on tutkia, analysoida ja kehittää nuorallatanssin liikekieltä, sen mahdollisuuksia ja rajoitteita. Osallistujat kutsutaan etsimään rajojaan ja kyseenalaistamaan tottumuksia. Haastattelujen, avoimen keskustelun ja ennen kaikkea konkreettisen tekemisen kautta pohdimme mm. mitä ovat eri tasapainon haun tilat ja mitä ne kertovat?

Tämän pilotti laboratorion teemana on ”energia” ja buto-tanssiohjaaja Mirja Mertanen tulee ohjaamaan ja tutkimaan, miten buto-tanssin harjoituksia voitaisiin soveltaa nuorallatanssiin. Japanilaisessa butossa liike syntyy energiasta, jota ruokitaan mielikuvilla. Nuorallatanssin liikemateriaali pohjaa perinteisesti klassiseen balettiin ja kansantansseihin, sekä akrobaattisiin liikkeisiin. Buto-improvisaatioiden kautta toivon löytyvämme liikemateriaalia joka ei sidottu muotoon, vaan energiaan.

Tämä Suomessa järjestettävä laboratorio on sarjassaan ensimmäinen ja liittyy Sanja Kososen nuorallatanssin tutkimusprojektiin.

Fasilitoija: Lumo Company

Kutsumme ammattilaisnuorallatanssijat harjoittelemaan ja kokoontumaan nuorallatanssin äärelle Turun taideakatemialle 12.–15.7.2022. Laboratorio ei ole opetustilanne, vaan ohjattua tutkimusta yhteisten teemojen ympärillä.  Harjoittelemme yhdessä, koemme korkeutta, eri tasoja keskustelemme tasapainoilusta ja tutkimme liikettä ilmassa, sekä kehossamme. 

Tilassa on korkeita ja matalampia vaijereita viritettynä harjoittelulle. 

Hinta: 60€ 

Jokainen osallistuja on velvollinen hoitamaan oman majoituksen Turussa, jos tilanne sellaista vaatii. 

Laboratorion organisoijat ja ohjaajat:
Sanja Kosonen, Hanna Moisala ja Minja Mertanen

Ilmoittautuminen: / Otsikko: Nuora LAB