Company Portmanteaun kuulumisia

  • Company Portmanteau: Series of. (Kuva: Luis Sartori do Vale)
  • Company Portmanteau: Piste, piste piste. (Kuva: Mikko Pirinen)
  • Company Portmanteau: Pimiö (Kuva: André Baumecker)

Huhtikuussa Company Portmanteaun Mira Ravald aloitti työstämään uutta teostaan Series of (työnimi) residenssissä Tukholman Subtopiassa yhdessä muusikko-säveltäjä Antonio Alemannon kanssa. Yhteistyö on jatkoa ryhmän ensimmäiselle teokselle Portmanteau (2018), johon Alemanno sävelsi ja soitti musiikin.

Moninaisten kiertojen ja syklien teemoista inspiroituva Series of tutkii nuorallatanssi-struktuuria musiikki-instrumenttina ja kehittelee rytmillisiä ja musiikillisia keskusteluja liikkuvan kehon ja livemusiikin välille. Teosprosessi keskittyy äänimaailmallisiin tutkimuksiin nuorallatanssin, kontrabasson, elektroakustisen äänimaailman ja liikkeen siivittämänä. 

Ryhmän kevätkiertue jatkuu seuraavaksi Tanskassa: he esittävät Odensen Dynamossa  22.-23.5. nuorelle yleisölle suunnatun monitaiteisen teoksensa Piste, piste, piste, jossa vanhoilla piirtoheittimillä luodaan näyttämölle mielikuvituksekas universumi sirkuksen, tanssin ja kuvataiteen keinoin.

Luis Sartori do Vale esittää Dynamossa myös teoksensa Dois (2016) yhdessä veljensä Pedro Sartori do Valen kanssa 19.-21.5. Dois sukeltaa veljeyden ytimeen: empatia, luottamus, haasteet ja kilpailu kulkevat rinnan herkän humoristisessa ja kekseliäässä teoksessa. Klassisten tarinoiden ja omakohtaisten kokemusten inspiroima esitys yhdistelee teatteria, jousiammuntaa ja sirkusta.

Toukokuun lopulla Company Portmanteau jatkaa tulevan teoksensa Pimiö työstämistä kolmeviikkoisessa residenssissä Cirko – Uuden Sirkuksen Keskuksessa.

Pimiö on fyysinen ja visuaalinen tutkimus analogisesta valokuvauksesta, joka toteutetaan esityshetkessä näyttämöllä nykysirkukseen ja tanssiin yhdistettynä. Vuonna 2023 ensi-iltaan tulevassa teoksessa yhteistyötä tekevät esiintyvä- ja kuvataiteilija Luis Sartori do Vale, Lontoossa asuva valokuvaaja André Baumecker, sirkus- ja tanssitaiteilija Mira Ravald sekä valosuunnittelija Jere Mönkkönen.

www.portmanteau.fi
www.miraravald.com
www.luis-luis.com