Circus Pedagogy – The Future of Creative Education -konferenssi 15.–16.6.2022

Tampereen yliopisto ja Sorin Sirkus järjestävät kaksipäiväisen konferenssin Circus Pedagogy – The Future of Creative Education. Konferenssi on 15.–16.6.2022 sekä Tampereen yliopistolla että Sorin Sirkuksella.  Ensimmäisenä päivänä voi osallistua myös verkon kautta. Ohessa on tapahtuman linkki ohjelmaan sekä ilmoittautumiskaavakkeeseen:  https://events.tuni.fi/socialcircus2022/

Konferenssin taustalla on kolmevuotinen Erasmus+ -hanke (2019–2022) Youth and Social Circus Arts – an innovative and inclusive education for Europe,  Circus++. Siinä eurooppalaisten yliopistojen ja sirkuskoulujen konsortio on kehittänyt ensimmäisen eurooppalaisen kandidaattitutkinnon (180 opintopistettä) Nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen opettajankoulutukseen. Konferenssissa käsitellään Nuoriso-ja sosiaalisen sirkuksen pedagogiikkaa teoriassa ja käytännössä.

Tampereen yliopiston lisäksi hankkeen muut yhteistyökumppanit ovat: Sorin Sirkus (FI),  Stockholms Konstnärliga Högskola (SE), Circus Cirkör (SE), Galway Community Circus (IE), National University of Ireland Galway (IE), Le Plus Petit Cirque de Monde PPCM (FR), Cirqueon Centre for Contemporary Circus (CZ) sekä nuoriso- ja sosiaalisten sirkusten verkosto Caravan Circus Network (BE).