Oululainen Varjo-festivaali ja Flow-sirkus käynnistävät monivuotisen yhteistyön

  • Race Horse Company: Motosikai (kuva: Stu Mayhew)
  • Hanna Moisala (kuva: Janne-Pekka Manninen)
Oululainen urbaanin musiikin ja kulttuurin festivaali Varjo ja Flow Productions aloittavat monivuotisen yhteistyön elokuussa-22 järjestettävässä tapahtumassa. Musiikin lisäksi Varjo tarjoilee katutanssia, taidetta, hyvää ruokaa ja juomaa piknik-hengessä – ja nyt siis myös nykysirkusta. Yhteistyön tavoitteena on vuosi vuodelta lisätä sirkusohjelmaa yhä näkyvämmäksi osaksi festivaalia. 
 
Flow-sirkus tuo 5.-6.8.22 Oulun Kuusisaaressa järjestettävälle Varjo-festivaalille kahden kansainvälisesti tunnetun suomalaisen nykysirkusryhmän esityksiä: luvassa on Hanna Moisalan luotsaaman Lumo Companyn taiturimaista nuorallatanssia sekä rämäpäisen Race Horse Companyn räjähtävän energistä katusirkusta. Molemmat taiteilijaryhmät esiintyvät kumpanakin päivänä omalla ulkoilmateoksellaan ja pääshownsa lisäksi ilmaantuvat myös yleisön joukkoon lyhyemmillä numeroilla luomaan sirkustunnelmaa koko festivaalin ajaksi. 
 
Kaksipäiväisellä, urbaaniin musiikkiin, taiteeseen ja kulttuuriin keskittyvällä Varjo-festivaalilla nähdään liuta kotimaisia ja ulkomaisia artisteja. Varjon vahvistetut esiintyjät ovat Mando Diao (SWE), Ocean Alley (AU), Pariisin Kevät, 22-Pistepirkko, Chisu, Ismo Alanko, Jesse Markin, Maustetytöt, Litku Klemetti, Knipi, Malla, Stepa & Heimo ilman menneisyyttä, Pehmoaino, Sepikka, Rosa Coste ja Isaac Sene.
 
Flow Productions on oululainen tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan johtama esittävän taiteen ammattiryhmä, joka tuottaa omia monitaiteellisia teoksia sekä järjestää kotimaisia ja ulkomaisia huippuvierailuja sisältävää Flow-sirkus esityssarjaa. Varjo-festivaalia järjestää ProPiknik Festivals Oy. 
 
Festivaalin yhden ja kahden päivän liput ovat myynnissä Lippupisteessä ja Tiketissä. Yhden päivän liput 59,50 € (sis. pvm) ja kahden päivän liput 99,50 € (sis. pvm). Lippuja myyvät Oulussa myös 45 Special ja Zivago.
Varjoon on myynnissä myös kahden päivän Lounge-lippuja. Lippujen hintaan sisältyy Lounge-alueen omat palvelut ja laadukkaan oululaisen ravintolan Ostroferian kaksi kattausta. Lisätietoja ja päiväkohtaiset esiintyjät löytyvät festivaalin nettisivuilta osoitteesta varjofestivaali.fi