Flow Productions, Tanssiteatteri Hurjaruuth ja Sorin Sirkus tuottivat sirkuselokuvia

  • Sorin Sirkus esittää: Amalgam (kuva: Jussi Ulkuniemi)
  • Tanssiteatteri Hurjaruuth esittää: Talvisirkus Vauhti (kuva: Riku Virtanen)
  • Flow Productions esittää: Gregarious (kuva: Janne-Pekka Manninen)

Kolme suomalaista sirkustoimijaa: Sorin Sirkus (Tampere), Tanssiteatteri Hurjaruuth (Helsinki) ja Flow Productions (Oulu), tuottivat talven 2022 aikana kolme noin tunnin pituista sirkuselokuvaa ja niihin liittyvät pedagogiset materiaalit osaksi Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelman etäelämystarjotinta.

Elokuvat ovat kaikkien Suomen yläkoululaisten katsottavissa kevään 2022 sekä edelleen lukuvuosina 2022–2024. Etäelämystarjotin luotiin ensisijaisesti niitä lähes 50 000 nykyistä yhdeksäsluokkalaista varten, jotka lukuvuonna 2020–2021 jäivät koronan vuoksi ilman luvattua taidevierailua. Tarjottimen sisällöt ovat kuitenkin vapaasti kaikkien yläkoulujen käytössä Taidetestaajat-järjestelmän kautta.

“Oikeus taiteeseen ja kulttuuriin kuuluu myös korona-ajan koululaisille. Toteuttamamme kyselyn mukaan kouluissa toivotaan etäelämyksiä silloin, kun varsinaiset taidevierailumatkat eivät onnistu. Ylimääräisen ohjelmahaun kautta valituilla kokonaisuuksilla halusimme antaa myös korona-ajan nuorille mahdollisuuden kokea laadukasta taidetta. Sirkustaide toimii upeasti myös kaksiulotteisena, ja olimme todella iloisia, että saimme näin laadukkaita sirkuselokuvia etäohjelmistoomme”, kertoo Taidetestaajat-toiminnan päällikkö Joonas Keskinen.

Valtakunnallisella lastenkulttuurin juhlaviikolla 9.–15.5.2022 elokuvat avataan viikon ajaksi kaikkien suomalaisten lasten ja nuorten vapaasti katsottavaksi Taidetestaajien julkiselle YouTube-kanavalle (bit.ly/youtaide).

”Sirkustaiteessa yhdistyy virtuoosimainen taito, rajojen rikkominen, kekseliäisyys ja vahvat tunteet. Juuri siksi se on taidemuoto, joka puhuttelee nuoria. Tästä syystä on hienoa saada tarjota nämä mahtavat elokuvat laajemmin katsottavaksi lastenkulttuurin juhlaviikon kunniaksi!”, sanoo Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra.

Katso projektin traileri tästä: https://www.youtube.com/watch?v=hUHjtCt0OVk
Lastenkulttuurin juhlaviikko: https://lastenkulttuuri.fi/lastenkulttuurinjuhlaviikko 

Sorin Sirkus esittää: Amalgam | Traileri https://www.youtube.com/watch?v=TV4uhImfo2A 
Tanssiteatteri Hurjaruuth esittää: Talvisirkus Vauhti | Traileri: https://youtu.be/oYVCaU8ElyA
Flow Productions esittää: Gregarious |Traileri: https://vimeo.com/694326005

Lisätiedot:
Tuottaja Lari Aaltonen / Sorin Sirkus

puh. 044 345 3748
www.sorinsirkus.fi

Päällikkö Joonas Keskinen / Taidetestaajat-toiminta
puh. 044 978 4893
www.taidetestaajat.fi