22.4. Performing HEL -seminaari: Tulevaisuus, esittävä taide ja digitalisaatio

Tule herättelemään ajatuksiasi tulevaisuuden esittävästä taiteesta tulevaisuustutkija Ilkka Halavan, teatterinjohtaja Otso Kauton ja filosofian tohtori Saara Moision johdolla perjantaiaamuna 22.4. klo 09-11.00 Teatterimuseoon Kaapelitehtaalle tai etänä. 

Aamuseminaarissa Ilkka Halava esittelee laajemmin näkymiä tulevaisuuteen ja miten ne vaikuttavat taiteen kenttään mm. työllistymisen, erilaisten sisältöjen ja kuluttajien ajankäytön näkökulmasta. 

Otso Kautto avaa laitosteatterin tulevaisuutta. Koronasulun aikana Tampereen Työväen Teatteri mm. striimasi ja teki kuunnelman näyttämölle tarkoitetuista teoksistaan. Onko striimaukset ja kuunnelmat tulleet pysyväksi osaksi teatterin toimintaa? Mitä tämä tarkoittaa muun muassa taiteellisesta ja taloudellisesta näkökulmasta?

Saara Moisio puolestaan pohtii puheenvuorossaan mitä digitalisaatio tarkoittaa katsojakokemukselle. Miten taiteen kokeminen, merkitys  ja katsojasuhde muuttuu, kun esitystä katsotaan kotisohvalta?

Seminaarissa on aikaa myös yleisökeskustelulle.

Ilmoittaudu aamuun 20.4. mennessä oheisessa linkissä: https://forms.gle/Pfdfpd4ztVwavJ2o8

Seminaaria ei tallenneta. 

Seminaari käynnistää Next GenerationEU -rahoitusta saaneen Sirkuksen, Tanssin ja Teatterin tiedotuskeskusten Esittävän taiteen kansainvälistymisen ja digitaalisen esittämisen kehittäminen – Performing HEL -hankkeen. Kotimaisen esittävän taiteen kansainvälinen katselmus järjestetään seuraavan kerran elokuussa 2023.

***

Ilkka Halava (KTM, CBC) on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Hän on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. Sydämellinen radikaali, sovittelija, myötäajattelija. Mahdollisten tulevaisuuksien tarkkanäköinen kartoittaja ja ongelmien kärsivällinen ratkoja. Oppimisaddikti ja paremman huomisen rakentaja. Koska huomisen haasteista et selviä eilisen resepteillä.

Otso Kautto on kirjailija ja ohjaaja, joka on toiminut Tampereen Työväen Teatterin johtajana vuodesta 2019. Kautto toimi vuosina 1991–94 Teatteri Pienen Suomen johtajana, kunnes perusti kiertävän Quo Vadis -teatteriryhmän. 

Saara Moisio (FT) on tanssin, kokemuksen ja yleisön tutkija, jota kiehtoo sanattoman vuorovaikutuksen sanallistaminen. Hän väitteli tammikuussa 2022 Helsingin yliopiston teatteritieteen oppiaineesta filosofian tohtoriksi. Moision tutkimus käsittelee arvonmuodostuksen dynamiikkaa nykytanssin katsojakokemuksissa. Ennen väitöskirjaprojektia Moisio on työskennellyt esittävän taiteen organisaatiossa, toteuttanut esittävän taiteen ostajamarkkinakartoituksen Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksessa ja julkaissut arvioita, haastatteluita ja artikkeleita tanssista ja tanssin tutkimuksesta. Tutkimuksen ohella hän on opettanut yliopistolla katsojakokemuksen laadullista tutkimusta taiteidentutkimuksen opiskelijoille.