Sirkus Supiainen valmistelee uusia teoksia ja käynnisti uuden kiertuehankkeen yhdessä Piste Kollektiivin ja Hiljaisuus ry:n kanssa

Helmi–maaliskuussa Sirkus Supiainen on valmistanut kahta uutta esitystä. Rauli Katajavuoren sooloesitys CIRCUS³ saa ensi-iltansa ITAK-näyttämöllä Kuopiossa 13.4. ja toinen kesäkuussa 2022.

Rauli Katajavuori on aina tehnyt toisin kuin muut. CIRCUS³ luo vastapainoa Katajavuoren duracell-pupumaiselle menolle ja kiihkeälle olemukselle. Kokeellisen jongleerauksen pioneerinä, hän ei ole koskaan halunnut tehdä sirkustaidettaan helpoimman ja ilmeisimmän kautta, hän kokeilee ja venyttelee rajoja äärimmilleen.CIRCUS³ -esityksessä teidät kutsutaan esityksen luojan pään sisään ja pääsette matkalle taiteen ytimeen. Lue lisää Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen sivuilta:  https://itak.fi/ohjelmisto/sirkus-supiainen-circus/

Residenssikuulumisia

Supiaisen residenssissä on työskennellyt Minni Hirvonen Möykky-esityksen parissa. Seuraavaksi residenssiin saapuu työskentelemään Kirsi Kärnä ja Laura Kaljunen Näyttelijätär- esityksen pariin. Maaliskuussa residenssiin saapuu myös Circus Sabok valmistamaan uutta ulkoilmaesitystään.

Keskustelutilaisuus uransa alkuvaiheessa oleville sirkustaiteilijoille Itä- ja Pohjois-Suomen kiertuetoiminnasta 29.3. klo 16.30

Piste Kollektiivi, Hiljaisuus ry ja Sirkus Supiainen toteuttavat vuoden 2022 syksyllä “6\79 TIE”-kiertueen neljällä eri paikkakunnalla. Kiertue on nimetty Joensuusta Nurmeksen ja Rovaniemen kautta Kittilään kulkevan kiertuereitin mukaan. Kiertueelle valitaan avoimen haun kautta 3 sirkusteosta kevään 2022 aikana. 

Tiistaina 29.3. klo 16.30 kiertuetoiminnasta vastaavat yhteisöt kutsuvat kiinnostuneita zoom-tapaamiseen kuulemaan lisää kiertueelle hakemisesta, kiertuetoiminnan kehittämisestä sekä esittämään kysymyksiä “6/79 TIE”-kiertueesta. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita.

Linkki tapaamiseen 26.3. https://us02web.zoom.us/j/83694274398?pwd=YnpQT2h4QWV0enRPRkdZVUpiUFZhZz09

 “6\79 TIE”-kiertue tarjoaa uraansa aloitteleville sirkustaiteilijoille mahdollisuuden kerryttää kokemuksia kiertuetoiminnasta sekä esiintymisestä. Asemansa vakiinnuttaneet ja toiminta-avustuksen turvin toimivat sirkusyhteisöt haluavat olla tukemassa nuorten tekijöiden tietä ammattikentälle. Lisäksi pienimuotoinen kiertuetoiminta mahdollistaa mukana oleville esitystiloille ja yhteisöille mahdollisuuden oppia esitysten lähettämisestä ja vastaanottamisesta. Kiertuetoimintaa rahoittavat yhteisöt itse ja yhteisöjen kotikunnat. 

Jokainen valittavista kolmesta teoksesta esitetään neljällä paikkakunnalla Itä- ja Pohjoissuomessa syksyn 2022 aikana. Esityspaikkoina toimivat Näyttämö Joensuussa, Hannikaisen sali Nurmeksessa, Sipola 11 Rovaniemellä ja Yläri Kittilässä.  Esityskiertueesta maksetaan korvaus taiteilijoille.

Lisätietoja “6\79 TIE”-kiertueesta antavat:

Ninni Korkalo / Piste Kollektiivi
Joonas Martikainen / Hiljaisuus ry
Rauli Katajavuori / Sirkus Supiainen

Maalis- ja huhtikuun näytökset NÄYTTÄMÖ-teatterissa

Työttömien Teatteri: Hämähäkkimies  2.–10.3.
Hannu Juntunen: Mysteeri (vierailu) 12.3.
Näyttelijätär (Vierailu) 15.-16.3.
Sirkus Supiainen: WOYZECK 17.–26.3.
Blind Gut Company: Transparent Surfaces (Vierailu) 2.4.
Sirkus Supiainen: Sirkus jää pystyyn! 6.–9.4.
Teatteri RAJA-RIKKO 12.–23.4.

Lisätietoa ohjelmistosta: https://teatterinayttamo.fi/?page_id=64
Lue lisää Sirkus Supiaisesta: http://supiainen.com/