Merkkarit & Kai Kuutamo julkaisi uuden musiikkivideon yhteistyökumppaneinaan mm. Suomen luonnonsuojeluliitto, Pidä saaristo siistinä ry ja Brave Teddy

  • Kuvakaappaus Roskat roskiin -musavideosta
  • kuvakaappaus Roskat roskiin -musavideosta.

Merkkarit & Kai Kuutamo on turkulainen lastenmusiikkia ja sirkusta yhdistävä kokoonpano, joka on julkaissut musiikkivideon ja singlen nimeltä Roskat roskiin. Riehakkaan rokkaavassa kappaleessa muistutetaan kaikenikäisiä siitä, että roskien paikka ei ole ikinä luonnossa, vaan aina roskiksessa tai kierrätyksessä. Idea kappaleelle syntyi aiheesta, joka
vaivasi yhtyettä: roskien välinpitämätön heittely kaduille, luontoon ja vesistöihin. Desibeli vertasi kappaletta arvostelussaan Weezerin tuotantoon. Musiikkivideon suunnitteli, toteutti ja tuotti turkulainen tuotantoyhtiö Brave Teddy.

”Toivomme, että jos keikoistamme yksi asia muistetaan hauskan meiningin ja Kai Kuutamon huimien sirkustemppujen lisäksi, niin se, että roskia ei saa heittää ympäristöön. Se on pieni vaivannäkö ihmiseltä mutta todella merkittävä juttu suuressa mittakaavassa ihmisille ja eläimille”, toteaa rumpalilaulaja Kapteeni Kisu. “Tällä kappaleella ja videolla haluamme iskostaa tämän viestin pienten ja isompienkin kuulijoiden mieliin”, sanoo kitaristilaulaja Matruusi Valtteri. Yhtyeen jonglööri ja huuliharpisti Kai Kuutamo jatkaa: ”Oli aivan mahtavaa, että saimme mukaan Brave Teddyn ja yhteistyötahoiksi luonnon etua ajavia toimijoita kuten Luontoliitto ja Pidä saaristo siistinä ry!”

”Videolla on muuten mukana pala suomalaisen merenkulun historiaa, nimittäin alkuperäinen Suomen Joutsenen myrskylyhty! Forum Marinum lainasi sen kuvauksiimme”, huikkaa Kapteeni Kisu.

Merkkarit & Kai Kuutamo julkaisi omakustanteisen debyyttialbuminsa vuonna 2018. Uuden singlen julkaisee Karhuvaltio records. Merihenkinen kokoonpano on jo monta vuotta kiertänyt Suomea ja vähän Ruotsiakin esiintyen isoilla ja pienemmillä festarilavoilla, kouluissa, päiväkodeissa, matkustajalaivoilla ja monenlaisissa tilaisuuksissa synttäreistä joulujuhliin. Keikkoja on heitetty niin suomeksi kuin ruotsiksikin.

Kymmenisen vuotta sitten perustetun Merkkareiden musiikillisia esikuvia ovat mm. Ramones, Jonathan Richman sekä Pommi ja Gommi. Jonglööri Kai Kuutamo on pitkän linjan sirkusartisti, joka on luonut uraa Suomen lisäksi mm. Kambodžassa. Merkkarit ja Kai Kuutamo löivät hynttyyt yhteen vuonna 2016, ja siitä lähtien esiintymisiä on kertynyt
runsaasti.

Uuden sinkun Roskat roskiin upea musiikkivideo syntyi Mynämäellä Korvensuun konepajamuseon hienoissa tiloissa tuotantoyhtiö Brave Teddyn huikealla ammattitaidolla. Hankkeessa ovat yhteistyökumppaneina Luonto-Liitto, Merikeskus Forum Marinum, Mynämäen museot, Pidä saaristo siistinä ry, Siisti biitsi -hanke, Suomen luonnonsuojeluliitto ja sirkuskauppa Sirkussirkus.

Merkkarit & Kai Kuutamo kotisivu: www.merkkarit.com