Cirkon maaliskuussa riemastuttavia loppuja sekä GLG Studio Pasilassa

  • Agit-Cirk & Makeshift Company: Ghost Town
  • RISA: GLG kuva Kai Kuusisto

Maaliskuun residenssit

Maaliskuun alussa Cirkon residensseistä löytyvät Fanni Silmunen ja Saila Jantunen löysän nuoran parissa sekä Blind Gut Company työstämässä tulevaa Kulttuurin kummilasten esitystään keväälle ja syksylle 2022.

Ghost Town valloittaa Maneesin ja Solmun

Agit-Cirkin ja Makeshift Companyn Ghost Town saapuu sekä Maneesiin että Solmuun maaliskuun toisella viikolla. Kolme ja puolituntiset esitykset alkavat 16. maaliskuuta ja kestävät 26. maaliskuuta asti. Ghost Town on monitaiteellisen työryhmän riemastuttava teos lopusta.

Lauantain 19.3. päiväesitys järjestetään aistiystävällisenä. Ghost Town -työpajan aiheena 23.3. on monialainen epähierarkkinen yhteistyö taiteellisessa prosessissa. Työpajan ohjaajina toimivat Sakari Männistö ja Emma Lister.

Lue lisää > Ghost Town -esityksestä

GLG Studio Pasilassa 2.–24.3.

Cirkon ja RISAn yhteistuottama GLG nähdään osana Kolme teosta kontaktista Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistossa maaliskuussa. Kolme teosta kontaktista on kolmen eri tavoilla kontaktia ja fyysisyyttä käsittelevän teoksen kokonaisuus, jossa nähdään teokset Helsinki Dance Companylle Mirva Mäkiseltä ja Sari Palmgrenilta sekä Cirkon ja RISAn tuottama duetto GLG.

GLG on surrealistinen matka, jolla kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti omista, toisen ja ympäristön rajoista. Inhimillisyyden koukeroissa uskaliaasti tasapainoileva teos vie katsojan kohti tuntematonta määränpäätä, jossa vaikutteet kuvataiteista, nykytanssista ja nykysirkuksesta sulautuvat yhteen rakentaen kerros kerrokselta uusia merkityksiä.

Lue lisää  > GLG-esityksestä

Blind Gut Company kulutuskulttuurin syövereissä

Helmikuun alussa Blind Gut Company viimeisteli ensi-iltakuntoon teostaan Transparent Surfaces. Teoksen ohjaaja Tuomas Vuorinen vastasi kysymyksiin yhteiskunnan materialismia perkaavan teoksen taustoista.

Lue Tuomas Vuorisen haastattelu Cirkon sivuilla

Seuraa Cirkoa:
https://www.facebook.com/cirkohelsinki
https://www.instagram.com/cirkohelsinki/
https://www.linkedin.com/company/cirkohelsinki/
https://twitter.com/cirkohelsinki