Taina Kopra Caravan-verkoston puheenjohtajaksi

  • Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra. Kuva Heikki Järvinen.

Sorin Sirkuksen tirehtööri Taina Kopra on valittu Caravan-sirkusverkoston puheenjohtajaksi seuraavalle kolmivuotiskaudelle 2022–2024. Caravan on Kopralle sydämen asia ja yhteisönä tuttu, sillä hän on ollut mukana verkoston toiminnassa sen perustamisesta lähtien ja on myös pitkäaikainen Caravanin hallituksen jäsen. Sorin Sirkus on yksi Caravanin perustajajäsenistä.

Kopran mukaan verkoston akuutti haaste on edelleen korona, joka vaikuttaa järjestön perustoimintaan. – Toivon henkilökohtaisesti, että pääsisimme jo pian järjestämään yhteistä toimintaa tapaamisten merkeissä. Korona-aika on ollut verkostolle ja sen jäsenille henkisesti ja taloudellisesti raskas ajanjakso, Kopra summaa.

Caravan Circus Network on 35 sirkuskoulun kansainvälinen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen verkosto, jossa on nykyisin jäseniä 25 eri maasta. Se saa rahoitusta koulutuksen, audiovisuaalisuuden ja kulttuurin toimeenpanovirastolta (EACEA). Verkosto kehittää ja edistää sirkuskoulutusta järjestämällä nuorten tapaamisia ja opettajien koulutusta, sekä tekemällä yhteistyötä sirkuskoulujen ja eri maiden yliopistojen kanssa. Caravanilla on toimisto ja kaksi työntekijää Brysselissä. Caravan Circus -verkoston sivusto: www.caravancircusnetwork.eu

Lue lisää Sorin Sirkuksesta: www.sorinsirkus.fi