Rohki Hyä Sirkus Kolarissa etsii sirkusohjaajaa! 

  • Kuva Maiju Saarimaa
  • Kuva Maiju Saarimaa

Rohki Hyä Sirkus etsii opettamisesta innostunutta koulutettua tai muuten vahvan sirkus taustan sekä pedagogisen näkemyksen omaavaa henkilöä. Lasten ja nuorten sirkuskoulu toimintaa on ollut Kolarissa vuodesta 2011 alkaen. Viikkotunteja on järjestetty sirkuksen perusteista laji tunteihin opettajan oman kiinnostuksen sekä käytettävissä olevan ajan mukaan. Sirkuskurssit Kolarissa toimivat kunnan Kansalaisopiston alaisuudessa. Kansalaisopisto organisoi tunteja hallinnollisesti. Opettajat pystyvät kuitenkin hyvin paljon itse vaikuttamaan siihen millaisia ja minkä pituisia kursseja kullakin lukukaudella tullaan järjestämään. Kaudella 2021–2022 on ollut 12 eri ryhmää, 15 h/vk. 

Opettajalle maksetaan tuntiopettajana OV-tessin mukaan n. 25€/45 min. Sirkuskurssit pyritään järjestämään aina opettajien työpari toimintana. Välineitä sirkuksen tekemiseen Kolarista ja Äkäslompolosta löytyy kattavasti. Kansalaisopiston kurssien tukena toimii Rohki Hyä Sirkus ry., joka hallinnoi sirkusvälineitä ja pukuvarastoa sekä niiden hankintaa ja huoltoa. Lisäksi yhdistys pyrkii mahdollistamaan keikkailun, retket tai muun opiston kurssien ulkopuolisen sirkustoiminnan oppilaille. Yhdistyksen pää periaatteisiin kuuluu edistää alueen lasten ja nuorten sirkuksen harrastamista sekä pyrkiä korvaamaan alan ammattilaisille opiston kurssien ulkopuolella tekemä työ. Tällä hetkellä yhdistys työskentelee aktiivisesti sirkuksen päätoimisen opettajan paikan saamiseksi kuntaan. Rohki Hyä Sirkus ry. on yksi Suomen Nuorisosirkusliiton jäsen sirkuksista. 

Kolari on n. 4000 ihmisen kunta, joka sijaitsee aivan Ruotsin rajalla Tornio-Muoniojoen varrella Luoteis-Lapissa. Erityisesti alueen vahvuuksia on tällä hetkellä takuuvarma LUMINEN TALVI, joka tulee marras-joulukuussa ja loppuu vasta huhti-toukokuussa. Kunnassa ja lähialueilla on myös mahtavat mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti sekä kesä- että talvilajeja mm. Ylläs-tunturin ja Muonionjoen maisemissa. Vuokra-asuntoja kunnan alueelta löytyy, sekä mahdollisia treenitiloja esim. oman taiteellisen toiminnan harjoittamiseen. 

Jos innostuit Kolahriin muutosta, niin otahan rohkeasti yhteyttä: 

Rohki Hyä Sirkus ry. 

Maiju Saarimaa 0504910571,  
Hanna Pikkarainen, 0407549035,  

Lue lisää Rohki Hyä Sirkuksesta: rohkihyasirkus.fi