RISAn uuden teoksen ensi-ilta HKT:n Studio Pasilassa

  • RISA & Cirko: GLG. Kuva: Kai Kuusisto
  • Helsingin Kaupunginteatteri – Kolme teosta kontaktista Kuvat Kai Kuusisto
  • RISA: GLG Kuva Kai Kuusisto

RISAn uuden teoksen GLG ensi-ilta nähdään maaliskuussa Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa. Teos on yhteistuotanto Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa. 

Kaksi erilaista taiteilijaa, Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä yhdistävät uudessa GLG-teoksessaan tanssia ja pariakrobatiaa surrealistiseksi matkaksi, jossa kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti rajoistaan. Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa yhteistuotantona valmistuvassa teoksessa vaikutteet kuvataiteista, nykytanssista ja nykysirkuksesta sulautuvat yhteen ja rakentavat kerros kerrokselta uusia merkityksiä.

Esiintyjä- ja koreografikaksikko Kivimäki ja Mäkelä vastaavat myös GLG-teoksen konseptista ja puku- ja lavastesuunnittelusta. Äänisuunnittelusta vastaa Sami Tammela, valosuunnittelusta Jukka Huitila ja dramaturgina teoksessa toimii Jarkko Lehmus.

GLG esitetään Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa 2.–24.3.2022 osana Kolmen teoksen iltaa. Illassa nähdään myös Helsinki Dance Companyn esittämät teokset Luodos (koreografia Mirva Mäkinen) ja Soidinmenot (koreografia Sari Palmgren). 

Lue HKT:n sivuilta Kolme teosta kontaktista -kokonaisuuden taiteilijoiden haastatteluartikkeli ”Erilaisia näkökulmia kontaktiin ja fyysiseen dialogiin”. 

Esitysajat ja lipputiedot löydät > Cirkon sivulta ja > HKT:n sivulta

Lue lisää RISAsta: www.riiasaku.com