Cirkossa ensi-illassa IRTIKYTKENTÄ, helmikuun residenssiläiset ja näkemyksiä kevään ohjelmistosta 

  • RISA & Cirko: GLG. Kuva: Kai Kuusisto

Cirkon residenssissä helmikuussa

Helmikuun alkupuolella RISA työstää Maneesissa maaliskuussa Studio Pasilassa ensi-iltaan tulevaa GLG-teosta. Myöhemmin Blind Gut Company työskentelee Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapsille suunnatun teoksen, Meritähdenlennon, parissa. Kuun lopussa Maneesiin saapuu työryhmä Hakanpää, Pehrsson, Ruotanen & Salin kera Funiksen. Solmuun rantautuvat Fanni Silmunen ja Saila Jantunen tekemään löysää nuoraa. 

Tiikerin kuulumiset

Milla Jarkon Tiikeri vieraili jälleen Cirkon residenssissä vuodenvaihteessa. Minne on virta vienyt Tiikerin ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan – Tiikeri vastasi. Lue Tiikerin kuulumiset: https://cirko.fi/tiikerin-kuulumiset/.

Kevään 2022 ohjelmistosta

Kevätkauden ensimmäisen ensi-illan lähestyessä tuottajamme Jarkko Lehmus kirjoitti auki aatoksiaan kevään ohjelmistosta. ”Kevään 2022 ohjelmistossa törmäilevät ja haperoituvat esittävien taiteiden rajat. Jäljelle jää taiteellisen vapauden kauhistuttavassa painottomuuden tilassa leijuvia ihmisiä, jotka erilaisilla ruumiillisilla taidoillaan käsittelevät tärkeäksi kokemiaan aiheita.” Lue lisää: https://cirko.fi/kevaan-2022-ohjelmistosta/.

Risan ja Cirkon yhteistuotanto GLG ensi-illassa maaliskuussa

Cirkon kevään ohjelmistoa täydentää RISAn ja Cirkon yhteistuotanto GLG, joka nähdään Helsingin Kaupunginteatterilla osana kokonaisuutta Kolme teosta kontaktista maaliskuussa.

GLG on surrealistinen matka, jolla kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti omista, toisen ja ympäristön rajoista. Inhimillisyyden koukeroissa uskaliaasti tasapainoileva teos vie katsojan kohti tuntematonta määränpäätä, jossa vaikutteet kuvataiteista, nykytanssista ja nykysirkuksesta sulautuvat yhteen rakentaen kerros kerrokselta uusia merkityksiä. 

GLG-teoksen esittävät Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä ja he vastaavat myös teoksen koreografiasta, konseptista ja puku- ja lavastesuunnittelusta. Äänisuunnittelusta vastaa Sami Tammela, valosuunnittelusta Jukka Huitila ja dramaturgina teoksessa toimii Jarkko Lehmus. Ensi-ilta on Helsingin kaupunginteatterin Studio Pasilassa 2.3.2022 ja esitykset jatkuvat 24.3.2022 saakka.  Lisätietoa ja liput: cirko.fi

Tutustu Cirkon kevätkauden ohjelmistoon:cirko.fi/ohjelmisto/
Seuraa Cirkoa:
https://www.facebook.com/cirkohelsinki
https://www.instagram.com/cirkohelsinki/
https://www.linkedin.com/company/cirkohelsinki/
https://twitter.com/cirkohelsinki