Blind Gut Companyn Transparent Surfaces -teos viimein ensi-illassa Helsingissä

  • Blind Gut Company: Transparent Surfaces. Kuva: Kauri Klemelä
  • Blind Gut Company: Transparent Surfaces. Kuva: Esko Mattila
  • Blind Gut Company: Transparent Surfaces. Kuva: Kauri Klemelä

Blind Gut Company iloitsee, että ryhmän uusin teos Transparent Surfaces saa kuin saakin ensi-iltansa 24.2.2022 Kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä. Koronarajoitusten ja -karanteenien kurittamaa teosta on saatu valmistella ajan kanssa, viimeksi Cirkon residenssissä. Lopulta pitkä työ kantaa hedelmää, kun lopputulos nähdään livenä lavalla.

Transparent Surfaces tarkastelee, miten objekteihin kiinnittyminen ja niiden välineellistäminen läpäisevät tapojamme toimia maailmassa. Teos rakentaa alttarin romusta ja ihmiskehoista esiintyjien kiinnittyessä vuoroin toisiinsa, vuoroin metallin kappaleisiin. Teos on jäähyväisrituaali kulutuskulttuurille ja omistuskeskeiselle maailmankuvalle. Barbora Xun taianomainen guzheng-musiikki johdattelee katsojat ja esiintyjät läpi rituaalin vaiheiden.

Ohjaus: Tuomas Vuorinen
Sirkusesiintyjät: Aino Savolainen, Jere Virta ja Tuomas Vuorinen
Muusikko: Barbora Xu
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
Äänisuunnittelu: Petteri Rajanti
Taiteellinen keskustelu: Inga Björn ja Saana Peura
Tuotanto: Blind Gut Company
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki, Koneen säätiö, SKR Uusimaa, Taike Uusimaa, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kulttuurikeskus Caisa

Seuraa meitä verkossa www.blindgut.com
Facebook ja Instagram @blindgutcompany