Agit-Cirkin ja Makeshift Companyn ensi-ilta Cirkossa 16.3.

  • Agit-Cirk & Makeshift Company: Ghost Town
  • Ghost Town Kuva: Makeshift Company

Ghost Town yhdistää sirkusta, tanssia, mediataidetta ja live-foleya

Agit-Cirkin ja Makeshift Companyn yhteisteos Ghost Town saa ensi-iltansa Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa 16. maaliskuuta. Ghost Town yhdistää sirkusta, tanssia, mediataidetta ja live-foleya maailmankuulujen yhteistyökumppaneiden kanssa, joihin lukeutuvat Heikki Kossi, Jessica Hung Han Yun, Emma Lister, Sakari Männistö, Aku Meriläinen, Emmi Pennanen ja Alice Williamson.
 
Teos vie yleisön matkalle rikkinäisestä autosta keskellä erämaata odottamattomaan määränpäähän. Elämän toistuvat kaavat purkautuvat lopun lähestyessä, mutta voimmeko paeta rikkomalla tämän kierteen? Vai pitäisikö meidän seurata elämänpolkua sen luonnolliseen loppuun saakka?

Kohtaamme erilaisia loppuja jatkuvasti – näemme uutisissa eläinlajien, metsien ja koralliriuttojen sukupuuttoon kuolemista. Vaikuttaako tällainen loppu yksilöön vähemmän kuin esimerkiksi romanttisen suhteen loppuminen? Ghost Town on painavasta teemastaan huolimatta riemastuttava teos lopusta. Teos seikkailee elokuvallisen, surrealistisen ja absurdin välimaastoissa. 
 
Teos koostuu kolmesta osasta, joista ensimmäiseen voi tulla mukaan missä tahansa kohtaa sen 90 minuutin keston aikana. Installaatiomaisessa tilassa yleisö voi liikkua ja jutella vapaasti ja baari on auki. Teoksen keskimmäinen osa, esitys, tapahtuu Cirkon Maneesissa, jossa yleisölle on varattu katsomopaikat. Viimeinen osa on jälleen installaatiomainen ja se koetaan samassa tilassa ensimmäisen kanssa.
 
Agit-Cirk (FIN) on tuottanut nykysirkusta vuodesta 2005. Ryhmän jäsenet työskentelevät sirkuksen, musiikin ja runouden aloilla. Heidän missionsa on luoda innovatiivista, korkeatasoista, monialaista sirkustaidetta. Agit-Cirkin esityksiä on nähty Skandinaviassa, Euroopassa, Venäjällä, Uudessa-Seelannissa ja Yhdysvalloissa.

Makeshift Company (UK) tuo etualalle yhteistyöt ja tarinat, yhdistäen sirkuksen ja tanssin tehden teatteriteoksia, podcasteja ja valokuvasarjoja. Heidän edellinen täyspitkä teoksensa, Insomniac’s Fable, sai ensi-iltansa vuonna 2017 ja on kiertänyt Iso-Britanniassa ja Suomessa.

Agit-Cirk & Makeshift Company: Ghost Town
ENSI-ILTA keskiviikkona 16.3., ovet auki klo 17:30, esitys klo 19:00 
Muut esitykset 18.–26.3. 
Yleisökeskustelu järjestetään esityksen jälkeen 23. maaliskuuta.

Työryhmä
Konsepti ja ohjaus: Emma Lister
Konsepti, ohjaus ja sirkus: Sakari Männistö
Koreografia, ohjaus ja tanssi: Emmi Pennanen
Ohjaus, foley: Heikki Kossi
Ohjaus, mediataide: Aku Meriläinen
Valosuunnittelu: Jessica Hung Han Yun
Taiteellinen suunnittelu ja nukkesuunnittelu: Alice Williamson
Dramaturgi: Jarkko Lehmus

Lisätietoa työryhmästä: https://bit.ly/3rdPIQA 

Teoksen osat ja kestot 
Esi-esitys aulassa: 90 min
Esitys: 80 min
Jälkiesitys aulassa: 30 min
Kesto yhteensä: n. 3,5 h
 
Esityspaikka:  Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Ikäsuositus: 12+
Liput:  Tiketti.fi

Lue lisää Agit-Cirkistä: www.agitcirk.com
Lue lisää Makeshift Companysta: makeshiftcompany.com