Tammikuun pakkaset vievät Lumo Companyn taiteilijat luomistilaan 

  • Lumo Company: Fineline. Kuva: Heidi Honkala
  • Lumo Company: Fineline. Kuva: Heidi Honkala

Lumo Companyn taiteilijat Hanna Moisala ja Anniina Peltovako uppoutuvat Fineline-teoksen kanssa työskentelyyn koko tammikuuksi. Fineline kuvaa nimensä mukaisesti kaikkea sitä, missä raja ja ero on hiuksen hieno. Mikä on groteskin ja kauniin raja? Entä missä menee tasapainon ja epätasapainon raja?

Sirkusteknisesti teoksessa nähdään nuorallatanssia, tasapainoilua, objektien ultimaattista tasapainopisteen etsintään, yksittäisen askeleen varmaa ja epävarmaa haparointia sekä järjetöntä tasapainon etsintää pakkomielteenomaisesti, mikä ajaa esiintyjän sekä katsojan kyseenalaistamaan mielen tasapainoa. Teoksessa vaelletaan mielen syvissä vesissä, jossa syntyy komiikan, ironian ja kauhun jännite. Näyttämö on luotu abstraktiksi tilaksi kuvastaen mieltä. Hiuksenhieno ero löytyy järjettömyyden merkittömyydestä.

Pyörät pyörivät myös uuden ulkoilmateoksen parissa. Hanna Moisala ja Agit-Cirkin Jenni Lehtinen hyppäävät satulaan ja laukkaavat kohti kesää. Lumo Company suunnittelee myös seuraavaa nuorallatanssijoiden kokoontumista. 

Seuraa Lumo Companya:
www.lumocompany.com 
Twitter @lumocompany
Instagram @lumocompany