Sirkus Supiainen vierailee Oulussa ja NÄYTTÄMÖ-teatterissa ensi-iltoja & vierailuesityksiä

  • Sirkus Supiainen: Woyzeck
  • Race Horse Company: HUPS
  • Hannu Juntunen: Mysteeri
  • Nukkereaktori: Siilin talvi

Sirkus Supiaisen Woyzeck -esitys on valittu mukaan teatteri Akseli Klonkin järjestämään 25. Valtakunnalliseen Monologikilpailuun, joka järjestetään 17.–20.2.2022 Oulussa Kulttuuritalo Valveella. Woyzeck on Georg Büchnerin näytelmästä Rauli Katajavuoren monologinäytelmäksi sovittama visuaalisen teatterin esitys, joka esittää teatteri- ja tanssitaiteilija Jasu Parviainen. Esitys Oulussa on 18.2. Tapahtuman koko ohjelmisto löytyy osoitteesta: https://akseliklonk.fi/monologikilpailu_2022/

Tammi- ja helmikuussa NÄYTTÄMÖ-teatterissa Joensuussa vierailevat Race Horse Companyn Kokkishow Hups, Nukketeatteri Reaktorin nuorille katsojille suunnattu Pinokkio -Addiktio sekä kokoperheen esitys Siilin talvi, taikuri Hannu Juntusen manipulaatiotaikuuteen perustuva näyttämöesitys Mysteeri ja tanssitaiteilija Minni Hirvosen sooloteos Möykky. 

HUPS – Kokkishow on kaikenikäisille sopiva erityisesti lapsille suunnattu nykysirkusesitys, jossa kaksi kokkikaverusta laittaa illallista kokkausohjelmien tyyliin. Esityksen aikana kokit valmistavat kaikki ruokalajit katsojien silmien edessä. Illallisen valmistuksen lomassa ja sen mahdollistamiseksi kaksikko temppuilee taidokkaasti keittiövälineillä luoden ruoanlaitosta kommelluksilla maustettuja ja huumorilla höystettyjä nykysirkuskohtauksia. Tässä esityksessä ruoalla ei leikitä vaan temppuillaan tosissaan vesi kielellä ja kieli poskella.

Esiintyjät: Lauri Luukkonen ja Hannu Pham
Ohjaus: Kalle Lehto
Musiikkien sävellys: Diego Machado
Ensi-ilta NÄYTTÄMÖ-teatterissa 20.1. klo 18. Muut esitykset 21.1. klo 18 ja 22.1. klo 14. 

Nukketatteri Reaktorin alkuperäisen sadun pohjalta toteuttamassa teoksessa Pinokkio on peliaddikti. Esityksen ytimessä on riippuvuuden mekanismin kuvaaminen ja tunnistaminen, sekä mahdollisuus addiktiosta toipumiseen. Esitys herättää kysymyksiä, jotka ovat tänään ajankohtaisia. Se peräänkuuluttaa yksilöllistä ja kollektiivista vastuullisuutta pelien maailmasta, jossa on myös paljon mahdollisuuksia hyvään. Esitys on suunnattu yli 10-vuotiaille. Esityksessä hyödynnetään laajaa osaamistamme ääni- ja valo-suunnittelusta sekä 3D-animaatio-tekniikasta. Lavalla yhdistyvät fyysinen ja mielikuvien maailma.
Esitys NÄYTTÄMÖ-teatterissa 28.1. klo 19.

Nukketeatteri Reaktorin Siilin talvi on kaikille yli 3-vuotiaille suunnattu hauska ja vähän jännittäväkin tarina, joka sisältää klassisia nukkenumeroita uusilla mausteilla. Talvisin siili on normaalisti horroksessa. Tänä syksynä hän saa ajatuksen, että hän haluaa nähdä talven ensimmäistä kertaa. Siili työskentelee kovasti pysyäkseen jalkeilla ja odotus on kova. Talvi ja luonnon taianomainen muodonmuutos lopulta saapuukin tuoden mukanaan monia uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Miten siilin käy talven kanssa?
Esitys NÄYTTÄMÖ-teatterissa 29.1. klo 14.

Taikuri Hannu Juntusen Mysteeri-show hämärtää todellisuuden rajoja ja hämmästyttää. Moninkertaisesti kansainvälisesti palkittu taikuri Hannu Juntunen esittää repertuaarinsa parhaita paloja ja jotain ennennäkemätöntä. Ainoa laatuaan Suomessa.

Sorminäppäryyteen perustuvaan manipulaatiotaikuuteen erikoistunut Hannu Juntunen on vuoden 2021 taikuuden Euroopan mestaruus -hopeamitalisti (FISM) ja maailmalla arvostetun Bacchetta Magica d’Oro -palkinnon voittaja. Hän on esiintynyt taidoillaan muun muassa Kiinassa, Espanjassa, Italiassa, Norjassa ja Venäjällä. Esityksen valmistelua on tukenut Taike. Ikäsuositus: + 10 vuotta. 
Esitys NÄYTTÄMÖ-teatterissa 5.2. klo 18

Tanssitaiteilija Minni Hirvosen 50–vuotisjuhlateoksessa Möykky käsittellään aikaa erityisen herkällä otteella. Tila, voima ja virtaus ilmenevät siinä sivussa. Innokkeen tälle globaalin (lue: internet) aikakautemme synkimmälle vuosikymmenelle olen saanut mm. Putinista, Trumpista, Lukasenkasta, Kim Yong-unista, ilmastonmuutoksesta, Anna Ahmatovista, Sanna Marinista, suomalaisuudesta, feminismistä, psykopaateista, nivelrikosta, naapureista, metsistä, vesistöistä eli suuresta MUUTOKSESTA.
Ensi-ilta NÄYTTÄMÖ-teatterissa 25.2. klo 19. Muut esitykset 26.2. klo 19 ja 27.2. klo 15. 

Alkuvuonna Supiaisen residenssissä työskentelevät Minni Hirvonen, Zero Gravity Company ja HUPS-kokkishown työryhmä

Minni Hirvonen on työskennellyt Möykky -esityksen parissa Pilkontien harjoitussalilla marraskuun puolivälistä alkaen ja helmikuussa teos viimeistellään ensi-iltaansa NÄYTTÄMÖ-teatterissa. Möykky saa ensi-iltansa 25.2.

Zero Gravity Company valmistaa Stage of Change -esitystä Koskikadun NÄYTTÄMÖ-teatterissa 3.–16.1.2022. Stage of Change on kolmelle ilma-akrobaatille ja kahdeksalle rengastrapetsille koreografioitu nykysirkusesitys. Lavalla rengastrapetsien lomassa ja varassa nähdään Pinja Schönberg, Riikka Pentinsaari ja Maarit Utriainen.

Esityksen sanaleikillinen nimi tulee psykologian termistä ja teoriasta ”stages of change”. Teoriassa toiminnan muutos puretaan vaiheisiin ja sen mallinnoksia sovelletaan sekä kuntoutuksessa, tutkimuksessa että esimerkiksi organisaatiomuutoksissa. Aiheena muutosprosessi kiehtoo, sillä se alkaa ennen tarvetta, se vaikuttaa ympäristöön, se ei ole lineaarista eikä pysyvää, ja kaikki tietävät mitä se on.

HUPS -Kokkishown työryhmä viimeistelee esityksensä ensi-iltaan luonamme 17.–20.1.2022 ja esitys saa ensi-iltansa NÄYTTÄMÖ-teatterissa 20.1.2022.

Ilmottautuminen Sirkus Supiaisen sirkuskouluun kevätkaudelle 2022 on käynnissä. Lue lisää:
http://supiainen.com/projektit

Lue lisää NÄYTTÄMÖ-teatterista: https://teatterinayttamo.fi/
Lue lisää Sirkus Supiaisesta: http://supiainen.com/