Agit-Cirkissä valmistellaan kevään ensi-iltoja

  • Agit-Cirkin ja Race Horse Companyn sirkus-ja monitaidetoimitila avautuu Tapanilan Urheilukeskuksessa tammikuussa. Kuva: Jenni Lehtinen
  • Agit-Cirkin ja Race Horse Companyn sirkus-ja monitaidetoimitila Tapanilassa. Kuva: Jenni Lehtinen

Vilhelmiina Sinervo viimeistelee Agit-Cirkin Life After -nykysirkusteosta Vilus.art työryhmän kanssa Tampereella. Sinervon johtama Vilus.art taiteellinen työryhmä on parin vuoden ajan valmistellut avaruudellista aikaa ja kerroksellisuutta käsittelevää Life After teosta, jossa nähdään mm. löysää nuoraa, projisointeja ja vaihtuvia näkökulmia, sekä kuullaan päräyttäviä konesoundeja. Esityksen ensi-ilta Teatteri Telakalla Tampereella on siirretty Koronarajoituksista johtuen helmikuun alkuun tai kauemmaksi. Uusi suunniteltu ensi-ilta on 2.2.2022 klo 19. Liput löytyvät Tiketistä.  

Life After on Agit-Cirkin ja Teatteri Telakan yhteistuotanto. Teos on tehty yhteistyössä Vilus art:in, EMMI from Finland:in ja Arts Management Helsingin kanssa. Teosta ovat tukeneet Taike, Jenny ja Antti Wihurin Säätiö, Oskar Öflundin Säätiö ja Samuel Huberin Säätiö.

Työryhmä: 
Konsepti ja esiintyjä: Vilhelmiina Sinervo 
Koreografia: Hedda Liukkala 
Puvustus: Enna Paavilainen 
Lavastus: Perttu Sinervo 
Äänet: Tuomas Gröndahl 
Valot: Kauri Klemelä 

Sakari Männistö harjoittelee tammikuussa Helsingissä Agit-Cirkin tulevaa Ghost Town -teosta. Harjoitukset ovat Agit-Cirkin ja Race Horse Companyn uudessa toimitilassa Tapanilan Urheilukeskuksessa. Ghost Town -teoksen kantaesitys on maaliskuussa Cirko – Uuden sirkuksen keskuksessa. Lisää tietoa Ghost Town -teoksesta: www.agitcirk.com.  

Männistö myös valmistelee tulevaa kantaesitystä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa tammi-helmikuun aikana, joka saa ensi-iltansa Kokkolassa huhtikuussa. Kyseessä on tilausteos Sauli Zinojevin ”Recharged” sävellykseen. Lisää tietoa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sivustolta: https://kamariorkesteri.fi/pallotellen/ 

Agit-Cirkin ja Race Horse Companyn yhteisen harjoitustilan kunnostus on edistynyt aikataulussa. Uuteen harjoitustilaan on rakennettu joustolattia ja ilmakiinnitystrussit. Tila on herättänyt paljon kiinnostusta ja se onkin tervetullut lisä sirkuksen freelance-kentälle. Tilan ensimmäinen residenssivieras on Race Horse Companyn HUPS-teoksen työryhmä, jonka jälkeen tilassa työskentelee Agit-Cirkin Ghost Town teoksen työryhmä. Tammikuun aikana tilassa harjoittelevat vielä Lumo Company ja Artic Ensemble ryhmät. Tammi–helmikuun vaihteessa tilassa valmistetaan Race Horse Companyn Tattarmossen teosta. 

Seuraa Agit-Cirkiä verkossa: https://www.agitcirk.com/
Facebookissa ja Instagramissa @agitcirk