Zero Gravity Company suuntaa kohti uutta vuotta

Zero Gravity Companyn toimintaa on vuonna 2021 määrittänyt organisaation kehittäminen. Vuoden aikana ryhmä tuotti kaksi kantaesitystä ja lyhytelokuvan. Lyhytelokuva ”TB” saa ensi-iltansa vuoden 2022 alussa.

Vuoden alussa aloitimme yhteistyön Pragma Helsingin kanssa. Hallinnollisia paperitöitä siirrettiin taiteilijoiden työlistalta tuotannon ammattilaisille.

Zero Gravity Company tuotti kesällä yhteistyössä Haukanmaan kesäteatterin kanssa teoksen Jälet. Teos esitettiin kolme kertaa Mämminiemen veneily- ja ulkoilualueella. Monitaiteisessa teoksessa oli mukana 13 taiteilijaa.

Netta Reunasen Nuorameditaatio kantaesitettiin elokuussa Jyväskylässä osana Taiteiden kesää, jonka jälkeen se nähtiin myös Tampereella Oijoijoi!-nykysirkusfestivaalilla.

Reija Tapaninen työskenteli 101 ruumiillista kuvaa-projektin äärellä Sirkus Faktorin House-taiteilijana.

Lisäksi Companyn jäsenet ovat työskennelleet tulevien kantaesitysten parissa.

Syksyllä Company aloitti ZeroLabit. Laboratorioissa kokeillaan erilaisia praktiikoita sekä keskitytään taiteelliseen työskentelyyn ilman tulospaineita. ZeroLabit aloitettiin tukemaan taiteellista työskentelyä. Jo ensimmäisten labejen aikana merkittäväksi arvoksi kohosi kollegiaalinen tuki.

Zero Gravity Company perustettiin vuonna 2010. Alun alkaen mukana oli viisi sirkustaiteilijaa. Vuodenvaihteen jälkeen meitä on kolme, kun ryhmän jäsen Salla Hakanpää jättää Zero Gravity Companyn.

Salla: “Taiteilijuuteni on viime vuosina hakenut omaa suuntaansa ja nyt on tullut aika irrottautua satamasta, jossa olen ensimmäisen vuosikymmeneni taiteilijan ammatissa viettänyt. Zero Gravity Company perustettiin viiden ystävän voimin eikä ystävyys häviä minnekään, vaikka ammatilliset tuulet puhaltavatkin nyt eri suuntiin. Jäsenyyteni Zero Gravity Companyssa päättyy valtavan kiitollisissa tunnelmissa.”

Zero Gravity Company kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, katsojia ja kollegoita vuodesta 2021! Hyvää Joulua ja mahtavaa vuotta 2022 kaikille!

Lue lisää Zero Gravity Companysta: zerogravitycompany.weebly.com