Piste Kollektiivi Nounous -festivaaleilla 

  • Mika Formunen:Hamish 2021. Kuva: Tatu Kantomaa

Vuoden lopun kohokohta on ollut Pisteen sirkustaiteilijoille joulukuun alussa, Kallo Collectiven järjestämä Nounous festival.  Tämän vuoden 1.–5.12.2021 järjestetyllä festivaalilla Piste Kollektiivi edusti kahdella eri esityksellä.

Incredible Michael Might And His Amazing Magic Show, oli mahdollista nähdä kahtena kertana, niinkuin myös Mika Formusen sooloteos Hamish. Molemmat esitykset olivat Helsingissä ensimmäistä kertaa. 

Incredible Michael Might  And His Amazing Magic Show yhdistää sirkustaidetta, lähitaikuutta, illuusioita sekä musiikkia. Kokonaisuuden voisi kuvailla sijoittuvan fyysisen komediateatterin “lokeroon”. Mika Formusen esittämä Might toteuttaa esityksen taikuus- ja sirkusnumerot yhdessä Annu Nietulan avustaja roolin kanssa. Lavalla nähdään useita taikuuden historian klassikko temppuja huumorilla höystettynä. Näitä ovat mm. Nietulan hahmon Sarah Sharpin leijuttaminen, veitsenheittoa yleisöavustajan kanssa, salamannopea vaatteiden vaihto sekä klassikkojen klassikko naisen sahaus! Esityksen muusikkona toimii Tatu Kantomaa aka Kevin Venom.

Hamish on Mika “Fobe” Formusen toinen sooloteos jonka ensi-iltaa saatiin todistaa Kesäkuussa Taidelaitos Haihatuksessa, jossa, sitä esitettiin yhteensä 11 kertaa. Esityksen ohjasi Jenni Kallo.

Hamish on rokki uransa taakse jättänyt fakiiri, joka on sittemmin siirtynyt vakavamman taiteen pariin. Hänen esityksensä ovat yhtä aikaa tuskaa ja nautintoa, niin kuin fakiirille sopiikin. Tämä omasta mielestään vakavasti otettava taiteilija pääsee aina tavoitteeseensa, vaikka tie on joskus pitkä.

Lisäksi Pisteen taiteilijat ovat aloittaneet uuden lapsille suunnatun esityksen valmistamisen. Se on palkittu vuoden 2021 valtakunnallisella lastenkulttuurin ITU-palkinnolla. Viima-esityksessä sisarukset Vimma ja Vaime matkustavat uskomattomissa ja uskomattoman tuulisissa ympäristöissä: tuntureiden päällä, Norjanmerellä, Siperian erämaassa sekä Himalajan korkeilla vuorilla. Syy matkustamiseen on Vimman ja Vaimen työ, tuulen tutkimus, ja nämä tuulen tutkijat haluavat intohimoisesti tallettaa kaikki maailman arktiset puhallukset ja tuiverrukset. Viima on 4–10 -vuotiaille suunnattu 30 minuutin sirkusesitys.

Lue lisää Piste kollektiivin toiminnasta: www.pistery.org