Cirkon kevään ohjelmisto julkaistu, ohjelmakumppanuus Tanssin talon kanssa sekä menneitä ja tulevia residenssejä

  • Tanssiteatteri Minimi: IRTIKYTKENTÄ. Kuva: Petra Tiihonen

Kevään ohjelmistossa jakautuneita sirkushevosia ja loppuja  

Cirkon keväässä 2022 sirkushevonen jakautuu kahtia, monitaiteinen työryhmä tutkii lopun emotionaalista prosessia ja ihmiskunta joutuu kontrolloimattoman luonnonvoiman yllättämäksi.

Tanssiteatteri Minimin tuottaman IRTIKYTKENNÄN keskiössä on ihmisten välisen yhteyden muodostuminen. Yhteyden katkeaminen lihallistuu sirkushevosen puolikkaina – hevosen päänä nähdään Saana Leppänen ja pyllynä Armas Lintusaari. Kouluttajana heidän välissään kipuilee Noomi Forslund. Meri-Maija Näykin ohjaama IRTIKYTKENTÄ sisältää akrobatiaa, cyr-rengasta, hiuksista roikuntaa, ilma-akrobatiaa, naamioteatteria ja nykytanssia absurdia huumoria tihkuen. Nykyhevossirkus laukkaa Cirkolla 10.–19.2.

Makeshift Companyn ja Agit-Cirkin tuottama Ghost Town on riemastuttava teos lopusta. Teos käsittelee loppua sirkuksen, tanssin, mediataiteen ja live-foleyn keinoin. Monitaiteiseen työryhmään lukeutuvat Heikki Kossi, Jessica Hung Han Yun, Emma Lister, Sakari Männistö, Aku Meriläinen, Emmi Pennanen ja Alice Williamson. Kolmiosainen, yhteensä yli kolmetuntinen Ghost Town ei ole itsekään loputon. Ghost Townin esitykset Cirkolla 16.–23.3.     

Belgialaisen Chaliwaté Companyn ja Focus Companyn Dimanche (sunnuntai) vierailee huhtikuun 6.–9. Espoon Louhisalissa. Dimanchessa sunnuntain rutiinit joutuvat järjestään koetuksille, kun kontrolloimaton luonnonvoima myllää ympärillä. Esineteatteria ja sirkusta yhdistelevä teos tutkii epäoikeudenmukaisuutta ja itsepäisyyttä ihmisissä, jotka venyvät absurdeihin äärimmäisyyksiin yrittäessään säilyttää jokapäiväiset tapansa sekä tunteen normaaliudesta poikkeustilasta huolimatta. Esitys toteutetaan yhteistyössä Espoon Kaupunginteatterin kanssa.

Tutustu ohjelmistoon: cirko.fi/ohjelmisto

Cirko on Tanssin talon uusi ohjelmakumppani

Cirko on Tanssin talon uusi ohjelmakumppani yhdessä  Liikkeellä marraskuussa -festivaalin kanssa. Samalla Tanssin talo aloittaa pitkäkestoisen yhteistyön Helsingin juhlaviikkojen kanssa. Ensimmäinen Cirkon esitys nähdään Erkko-salissa syksyllä 2022. Lue lisää Tanssin talon ohjelmakumppaneista Tanssin talon sivuilta

Joulukuun residenssit

Loppuvuoden residensseissä viettät Milla Jarko sekä Viivi Roiha. Milla Jarko palaa Solmuun Tiikeri-projektillaan. Viivi Roiha puolestaan työstää Maneesissa NouNous Festivalin demoillassakin äskettäin nähtyä V++-teosta. 

Residenssien kuulumisia

Residenssi: Työryhmä Hakanpää, Pehrsson, Ruotanen, Salin

Salla Hakanpää, Salla Salin, Anssi Ruotanen ja Joonas Pehrsson työskentelivät uuden Funis-teoksen parissa Cirkon Maneesi-salissa 11.–24.10. Minkälainen oli teoksen synty, ja mitä Funis haluaa sanoa kokijalleen? Työryhmä vastasi kysymyksiin: https://cirko.fi/residenssi-salla-hakanpaa/.

Residenssissä KAAOS KAAMOS

Kollektiivi KAAOS KAAMOS vietti residenssiaikaansa Cirkon  Solmu-salissa uutta teosta hioen 26.10–8.11. He vastasivat  kysymyksiin teoksesta ja sen synnystä: https://cirko.fi/residenssissa-kaaos-kaamos/

Lue lisää Cirkosta: cirko.fi