Villa Karon residenssiin jatkuva haku

Villa Karoon voi hakea keväälle residenssiin sekä päärakennukseen että tutkimuskeskukseen

Olemme sopineet residenssitoiminnan kasvattamisesta VKRC:n tiloihin, mikä mahdollistaa myös kumppanuudet yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Residenssiin voi nyt hakea sekä päärakennukseen, missä residenssitoiminta on pyörinyt jo yli 20 vuotta tai VKRC:iin. Yhteensä käytössä on nyt 10 residenssihuonetta.

Uudistuksen myötä tutkimus tulee nousemaan taide- ja kulttuurityön rinnalle. On innostavaa, että voimme mahdollistaa rauhallisen residenssin niin kulttuurialojen kuin humanististen sekä luonnontieteidenkin tutkimukseen, ja näin Villa Karo voi tuoda ihmisiä yhteen ainutkertaisella tavalla.

Etsimmekin nyt kiinnostavia kumppanuuksia myös tieteen ja tutkimuksen alalta, samalla kun pidämme omat arvomme ja ydintehtävämme kirkkaana mielessä – tuoda ihmiset yhteen saman puun alle keskustelemaan ja parantamaan maailmaa kulttuurien välisen yhteisymmärryksen keinoin.

VKRC sijaitsee Villa Karon pihapiirissä, josta löytyvät myös päärakennuksen residenssitilat, kirjasto, kaksi museota, monitoimitila konserttilavoineen ja ulkoilmaelokuvateattereineen. VKRC:ssä on neljä ilmastoitua residenssihuonetta kylpyhuoneineen. VKRC:ssä myös oma wifi, joten tilat mahdollistavat halutessaan tehokkaan ja hiljaisen työskentelyn. VKRC:ssä on oma keittiö residenssiläisten käytössä.

Vastaanotamme hakemuksia uusilta tutkimusalan kumppaneilta sekä yksittäisiltä taiteilijoilta ja tutkijoilta.

Hakuohjeet residenssiin Villa Karon sivulla: https://villakaro.org/hakuohjeet-residenssi/