Sirkus Supiaisen NÄYTTÄMÖ-teatteri muuttaa Joensuun keskustaan

  • Kuroa kollektiivi: Korppipäinen mies. Kuva Marcus Lindén
  • Rauli Katajavuori

NÄYTTÄMÖ-teatteri muuttaa Joensuun keskustaan osoitteeseen Koskikatu 8. Uuden tilan avajaisia tullaan juhlistamaan pitkin marras–joulukuuta, mutta viralliset avajaiset pidetään tammikuussa 2022. Tila on jo käytössä, mutta muutto on yhä kesken.

Uudessa tilassa pystymme toteuttamaan aikaisempaa paremmin myös residenssitoimintaa, sillä tilan yhteydessä on myös majoitustila residenssivieraalle.

NÄYTTÄMÖ-teatteri on viihtyisä tapahtumapaikka keskellä kaupunkia

Sirkus Supiainen avasi NÄYTTÄMÖ-esittävien taiteiden vierailuteatterin syksyllä 2018 teollisuushalliin n. 3 km Joensuun keskustasta. Kolme toimintavuotta ja lukuisia vierailuesityksiä myöhemmin NÄYTTÄMÖ-teatteri muuttaa marraskuussa 2021 Joensuun ydinkeskustaan osoitteeseen Koskikatu 8, Suomen toiseksi vanhimman oppikoulun tiloihin. Muuton myötä NÄYTTÄMÖ-teatterin toimintaa päästään kehittämään Joensuun ydinkeskustassa.

NÄYTTÄMÖ-teatteri on viihtyisä kulttuuritila keskellä kaupunkia. Sitä vuokrataan yhteisöille ja yksityishenkilöille erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia varten. Vuokraamme tilaa ensisijaisesti kulttuuritapahtumien käyttöön, seminaareihin sekä elokuvanäytöksiin. Teatterisalissa on 86 istumapaikkaa, 9m x 9m x 5m kokoinen näyttämö, sekä 6,5m leveä valkokangas. Sali on pimennettävä ja se on täysin varusteltu teatterinäyttämöksi ja myös sirkusesitysten käyttöön.

NÄYTTÄMÖ-teatteri sijaitsee Suomen toiseksi vanhimman oppikoulun tiloissa osoitteessa Koskikatu 8.  Joensuun kaupunki vuokraa tilan Sirkus Supiaiselle ja tukee siten kulttuurielämän vireyttä Joensuussa.

Supiaisen SIRKUSSALI, Pilkontie 7, 80130 Joensuu

NÄYTTÄMÖ-teatterin muuton yhteydessä Pilkontien-sali jää harjoitussaliksi ja Supiaisen Sirkuskoulun opetustoiminnan käyttöön. Näin pystymme samalla kehittämään myös sirkuskoulutoimintaamme päivittäiseksi, kasvattamaan oppilas- ja tuntimääriä ja luomaan erinomaisen paikan sirkustaiteen harjoittamiselle Joensuussa.  

Supiaisen toiminta Pilkontiellä Joensuussa alkoi vuonna 2018. Marraskuun alusta 2021 alkaen sali on pääsääntöisesti varattu sirkustaiteelle ja sirkustaiteen harjoittelemiseen. Supiaisen sirkussali sijaitsee alle 3 km matkan päässä Joensuun torilta. Tila on suunniteltu sirkusresidenssikäyttöön ja sirkuskoulutoimintaa varten. Toimitilan ytimen muodostaa 140m2 kokoinen tila, jota voidaan käyttää harjoitus-, ja residenssitoimintaan. Salissa on hyvin kiinnityspisteitä niin ilma-akrobatian, kuin tasapainolajien harjoittamiseen. Voit kysyä Pilkontien salia myös vuokrattavaksi. 

Tilassa mm.
8m x 8m 35mm voimistelumattoalue
Eurotramp -kilpatrampoliini
Booster Board Hyppylautatrampoliini
Laaja valikoima erikokoisia alastulomattoja
kolme 2piste-lonssipistettä, joista yksi trampoliinille
hyvä valikoima ilma-akrobatia välineistöä, rengastrapetseja, vertikaaliköysiä, kankaita, hammockeja
hyvä valikoima jongleerausvälineistöä, keiloja, palloja renkaita, diaboloja
hyvä valikoima tasapainoiluvälineitä, tiukka nuora, löysänuora, tasapainoilutikapuita, tasapainopalloja, yksipyöräisiä

Marras- ja joulukuun vierailuesitykset ja residenssiryhmät NÄYTTÄMÖ-teatterissa

6.–7.11. Kuroa Kollektiivi: Korppipäinen mies
26.11. Wuolle & työryhmä: Underdog + Pontus Linder: Deal with me (Yksin sateessa festivaali)
28.11. Tanssiteatteri Rimpparemmi: Ammattieläin  (Yksin sateessa festivaali)
4.–12.12. Ilmastoutopia (ensi-ilta, vierailu)
10.–15.12. Runsauden pula (ensi-ilta)
17.–18.12. Herra koskinen 
18.12. Supiaisen ohjelmalliset pikkujoulut featuring Herra KOSKINEN 

Residenssissä:
Ilmastoutopia-työryhmä
Runsauden pula-työryhmä

Sirkus Supiainen on kiertueella Itä-Suomessa marras-joulukuussa

5.11. Rau-Kat, Selkien Kylätalo
17. ja 20.11. Rau-Kat, Kitee
26.11. SIRKUS ³, Joensuu (yksityistilaisuus)
30.11. ja 4.12. Rau-Kat, Polvijärvi
3.12. Sirkus jää pystyyn, Kuopio ITAK-näyttämö
8.12. Runosirkus, Kulttuuritutkimuksen päivät, Joensuu, Kulttuuritehdas Siihtala 

Lue lisää Näyttämö-teatterista teatterinayttamo.fi
Lue lisää Sirkus Supiaisesta supiainen.com