Sirkus Magenta kutsuu mukaan sirkusmatkalle

  • Sirkusmatka Kuva: Paula Ikonen

Sörkän säkenöivä sirkus on kehitysvammaisten ja autismin kirjon nuorten aikuisten sirkus- ja teatteriryhmä, jonka ohjauksesta vastaavat Sirkus Magenta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Tänä vuonna esityksessä on mukana myös musiikkikeskus Resonaarin bändi.

Sirkusmatka-esityksessä seurataan eri alan esiintyvien taiteilijoiden työmatkakiertuetta YLE:n studiolle Tampereelle ja sieltä Espanjaan. Matkan varrella sattuu kaikenlaista kadonneesta matkalaukusta yllättävään tanssiin rautatieaseman vilskeessä. Esityksessä mitä erikoisimmat esineet leijailevat ilmassa pikkolon leuan päällä ja osa esiintyjistä liitää lavan halki lentokoneen lailla. Esitys pohjautuu osallistujien omaan kokemusmaailmaan: missä he ovat itse matkustelleet ja millä kulkuvälineillä? Mitä tavallisuudesta poikkeavia asioita matkalla on heille tapahtunut tai mitä voisi kenties tapahtua?

Ryhmä on tutustunut akrobatiaan, jongleeraukseen, tasapainoiluun ja ilma-akrobatiaan sekä tehnyt luovia ilmaisuharjoitteita. Osallistujat työstävät sisällön yhdessä ja vaikuttavat kaikkiin esityksen vaiheisiin rooleista vuorosanoihin ja puvustukseen. Kokeilemme ja kehitämme projektissa soveltavan sirkustaiteen ja teatterin menetelmiä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa. Tavoitteena on lisätä saavutettavaa taidetoimintaa sekä saada näkyvyyttä erityisryhmien esittävälle taiteelle.

Pakkaa siis laukkusi ja lähde mukaan seikkailuun!

MAKSUTTOMAT ESITYKSET:
 ti 14.12. klo 18 ja pe 17.12. klo 13. Lisäksi ke 8.12. on mahdollista tulla seuraamaan kenraaliharjoitusta klo 13.

Esitykset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.
Esityksessä on tappelukohtaus, joka ei sovellu aivan perheen pienimmille.

Ilmoittautua voi täällä: https://forms.gle/98MbJNC3r4XySyqq7

Kesto: noin 30min. Esityspaikka: Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4 b.

Facebook: Sörkän säkenöivä sirkus esittää: Sirkusmatka!

ESTEETTÖMYYS:

Kulttuurikeskus Caisaan on esteetön sisäänkäynti Kaikukadulta. Caisan tiloihin pääsee Leipätehtaan sisäpihalta. Sisätiloissa on esteetön kulkumahdollisuus sekä tasaiset käytävät. Tiloissa on selkeitä opasteita. Auditorioon pyörätuolipaikkoihin pääsee hissillä 3. kerroksen kautta. Caisan salissa, galleriassa ja auditoriossa on induktiosilmukka. Opaskoirat ovat tervetulleita.

TYÖRYHMÄ:

Ryhmää ohjaavat sirkusohjaaja Silja Kyytinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Laura Mboup.
Live-musiikista vastaa Resonaarin bändi, jota ohjaavat musiikkiohjaajat Sanni Verkasalo ja Lassi Salin.

Sirkus Magenta ry on Suomen johtavia sosiaalisen sirkuksen toimijoita. Yhdistyksen tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien ryhmien henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Sosiaalisessa sirkuksessa sirkus toimii välineenä uuden oppimiseen, vahvuuksien tunnistamiseen ja vuorovaikutustaitojen vahvistumiseen.

Yhteistyökumppanit: Sirkus Magenta, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, musiikkikeskus Resonaari ja Kehitysvammatuki 57.
Tilat: Helsingin kaupunki, Narrin näyttämö. Kulttuurikeskus Caisa.
Rahoitus: Taiteen edistämiskeskus TAIKE

Lue lisää Sirkus Magentasta: sirkusmagenta.fi 
>> Facebookissa >> Instagramissa