NouNous Festival taas täällä!

  • Gynecologist, Kuva Gemma Tweedie
  • Mika Formunen: Hamish. Kuva Tatu Kantomaa
  • Only Bones v1.6, Marina Cherry
  • Paolo Nani: The Letter. Photo Hedda H. Elvestad
  • Viivi Roiha, Kuva: Heli Sorjonen, Circo Aereon teoksesta Mumbai Express

Perinnettä ylläpitäen, joulukuun ensimmäisellä viikolla komiikan ystävät kokoontuvat taas Cirkoon. Kiitosta saanut festivaali tuo Helsingin Suvilahteen kotimaista ja kansainvälistä fyysisen komedian parhaimmistoa. Tänä vuonna esitysten teemat vievät meidät naiseuden maailmoista suuriin illuusioihin huipentuen fyysisen komedian klassikoon. Festivaalin esitykset ovat kaikki Helsingin ensi-iltoja.

Festivaalin aloittaa Marina Cherryn hurmaava versio Only Bones -konseptista. Montanasta lähtöisin oleva sirkustaiteilija loihtii eteemme mikromaailmansa apunaan yksi lamppu ja rajattu neliömetrin tila. Marina tasapainoilee luovuutensa sekä teatraalisen ja fyysisen ilmaisun ääripäissä.

Mika Formusen Hamish on herkullinen tutkielma fakiirin luonteenomaisista piirteistä. Tuska ja nautinto ovat läsnä samanaikaisesti, kun Hamish tasapainoilee erikoistaidosta toiseen. 

Paolo Nanin klassikko, kulttiesityksen maineen saavuttanut The Letter on kiertänyt eri puolilla maailmaa vuodesta 1992. Jo yli 1500 kertaa esitettyä teosta kutsutaankin komedian ensyklopediaksi. Katsojien nauruhermoja kutkuttavan komedian keskiössä ovat näyttelijän fyysinen taito ja mielikuvitus. 

Viime vuonna Rovaniemen kulttuuripalkinnolla palkittu Piste Kollektiivi tuo mukanaan annoksen Lapin lisää. Incredible Michael Might and His Amazing Magic Show vie meidät toisenlaiselle matkalle, suoraan illuusioiden maailmaan. Ei ole mitään mitä Michael Might ei pystyisi taikomaan, ja siitä pitää huolta myös hänen lahjakas apujoukkonsa. 

Tänä vuonna festivaalilla on kaksi erillistä demoiltaa. Emma Castrénin Gynecologist pureutuu naiseuden fysiologiaan ja ilmastonmuutoksen aiheuttamiin ekosysteemin muutoksiin. Kehon sisäisen maailman seikkailussa, gynekologiklovni etsii ratkaisua potilaansa intiimialueen tuskastuttaviin vaivoihin.

Viivi Roihan V++ on ilma-akrobatian stereotypioilla leikittelevä, fantasian rikkova teos. Kuvat ja tunnelmat vaihtuvat äkillisesti Roihan pyrkiessä viemään lajille ominaiset kliseet liian pitkälle. 

Tuomme myös ensimmäistä kertaa festivaalille sirkusaiheisia elokuvia. Elice Abonce Muhosen Mad in Finland on dokumentti-fiktio, jonka keskiössä ovat palkitun Mad in Finland teoksen seitsemän sirkustaiteilijaa. Ranskalaisen, entisen sirkustaiteilijan, ohjaaja Frédéric Barretten ensimmäinen kokopitkä elokuva Bonnet D’Homme on minimalistinen, raikkaan utopistinen ja “uudelta” burleskilta tuoksuva teos.

Festivaalin kuratoinnista vastaavat aiempien vuosien tapaan sirkustaiteilijat Jenni Kallo ja Thom Monckton. Tänä vuonna ravintolapalvelut tarjoilee joutsalainen Varastopanimo. Ehdottomasti paras tapa nauttia festivaalin esityksistä on lunastaa neljään vapaavalintaiseen esitykseen oikeuttava 50,00 euron sarjalippu. Huom. elokuvanäytökset eivät sisälly sarjalippuun. Demoihin on vapaa pääsy ja katsojakapasiteetti niiltä osin rajattu 50 katsojaan.

Tervetuloa, nautitaan yhdessä naurun ilotulituksesta!
kallocollective.com/nounous-festival
tiketti.fi/nounousfestival